Acasă Actualitate Rezultate finale la apelul de sport al Centrului de Proiecte Timișoara. După...

Rezultate finale la apelul de sport al Centrului de Proiecte Timișoara. După contestații, proiectele ASU Poli, CSM Timișoara și Haltere Club Timișoara au fost admise

596
DISTRIBUIȚI

Vineri, 17 septembrie, Centrul de Proiecte Timișoara a publicat rezultatele finale la apelul 4/2021, cel dedicat proiectelor de sport. Dacă inițial au fost respinse șase, după contestații, numărul a scăzut la trei. Vor primi, până la urmă, bani și ASU Politehnica Timișoara, CSM Timișoara și Haltere Club Timișoara. Alți doi solicitanți au depus contestații, însă fără folos.

Concret, ACS ASU Politehnica Timișoara a solicitat 75.000 de lei – suma maximă disponibilă pentru un proiect – pentru „Îmbunătățirea performanțelor sportive prin monitorizarea GPS a fotbaliștilor Politehnicii Timișoara”. Inițial, proiectul a fost notat cu 72,33 puncte, însă calificativul a urcat, după contestație, la 84,00.

Tot după contestație, și proiectul „Susținerea și promovarea sportului olimpic haltere”, pentru care Haltere Club Timișoara a cerut 72.000 de lei, a trecut peste pragul de admisibilitate, cu o modificare de 9 puncte, de la 73,33 la 82,33. Tot contestația a salvat și proiectul „Susținerea calendarului competițional Sportiv C.S.M Timișoara”, pentru care s-au cerut 75.000 de lei. Nota acestuia a crescut de la 72,67 la 80,33.

Cele două proiecte care nu au trecut de 75 de puncte nici după contestație sunt ale Asociației Auto Club Rally Timiș și ale Clubului Sportiv „Jucătorul de biliard”. Erau solicitați 60.000 și 31.501 lei de lei pentru „Concurs Automobilistic & Karting – Grand Prix – Cupa Timișoara 2021”, respectiv „Timișoara Open 2K21”.

De menționat că, în continuare, doar unul dintre cele 15 proiecte care primesc finanțare sunt din categoria „Sportul pentru toți”, restul fiind cele pentru sportivi de performanță. În total, proiectele admise au solicitat 987.862 de lei, sumă destul de apropiată de 1 milion de lei, suma disponibilă prin acest apel.

Comentarii

comentarii