Acasă Actualitate Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi publicate astăzi. Când se depun contestaţiile

Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi publicate astăzi. Când se depun contestaţiile

DISTRIBUIȚI

Astăzi, la o săptămână de la prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, candidații vor afla primele rezultate. Potrivit anunțului Ministerului Educației, notele vor fi afișate până la ora 12:00 pe site-ul bacalaureat.edu.ro și la afișierele școlilor unde s-a susținut examenul.

Pentru elevii care nu sunt mulțumiți de notele obținute, există posibilitatea de a depune contestații. Acestea pot fi înregistrate astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00-18:00. Contestațiile pot fi depuse fie la centrul de examen, fie electronic, la adresa de email contestatiibacspecial2024@gmail.com. În cazul contestațiilor trimise online, candidații trebuie să atașeze o copie a actului de identitate și să furnizeze un număr de telefon pentru confirmare.

Este important de menționat că procesul de reevaluare a lucrărilor contestate este unul riguros. Fiecare lucrare va fi recorectată de o nouă comisie de examinare, formată din profesori de specialitate care nu au fost implicați în evaluarea inițială.

Afişarea rezultatelor finale este programată în data de 12 iulie (în centrele de examen şi online).

Anul trecut, înainte de contestaţii, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 72,8%, mai mică decât în 2022, dar mai mare decât în 2021, când a fost 67,8%

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească, cumulat, următoarele condiţii:

susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;

obţinerea cel puţin a mediei 6 la probele scrise (media notelor obţinute la probele scrise).

Peste 134.000 de candidaţi au fost înscrişi, dar peste 2.000 au lipsit la fiecare dintre problele scrise susţinute în perioada 1 – 5 iulie în 477 de centre.

 

Comentarii

comentarii