Acasă Economic RINF TECH își extinde divizia de automotive la Timișoara

RINF TECH își extinde divizia de automotive la Timișoara

1031
DISTRIBUIȚI

RINF TECH anunță deschiderea primei sale divizii de automotive din Timișoara, sub marca Senticle. Fondată local, dezvoltată la nivel global, RINF TECH este o companie românească de software engineering si robotică, ce s-a extins în Europa cu patru centre de dezvoltare în București, Kiev, Sofia și, mai recent, în Timișoara.

Echipa Senticle Timișoara va crește la 30 oameni până la finalul anului 2019, specializați pe mai multe tehnologii (pentru moment focusul principal fiind pe Embedded C), iar până la finele lui 2020, echipa se va extinde la 60 oameni, ce vor lucra pe proiecte conexe sectorului automotive. Proiectele vor fi centrate pe Instrument Clusters, sisteme Infotainment și dezvoltare Multimedia.

Referitor la alegerea Timișoarei pentru investiție, CEO-ul RINF TECH, Constantin Iftime, afirmă că “decizia de extindere la Timișoara a fost una evidentă, având în vedere, în primul rând, proximitatea față de clienții noștri și, în secundar, forța de muncă specializată din regiune. Profesioniștii de înaltă clasă au fost mereu bine-veniți în cadrul companiei noastre, deoarece ne dorim să rămânem în prima linie în ce privește inovația tehnologică”.

Timișoara este binecunoscută pentru forța de muncă extrem de bine pregătită în sectorul automotive, dar și pentru numărul considerabil de companii de profil importante, orașul de pe Bega fiind astfel locația ideală pentru Senticle, divizia de automotive a RINF TECH.

 Andrei Filimon, director tehnic la Senticle, susține că “vor fi livrate proiecte importante către clienții din Timișoara, consolidând astfel în regiune expertiza și eforturile R&D pentru industria auto”. “Este o ocazie importantă pentru noi să ne extindem operațiunile în țară, rămânând totodată aproape de partenerii și de clienții noștri, dar și să explorăm noi posibilități”, a adăugat Filimon.

Robotul MATT, produs de RINF TECH, va fi intens folosit in proiectele de testare. MATT este un instrument inovator, ce poate performa continuu teste QA pe device-urile cu ecrane tactile, diminuând costurile de debugging ale companiilor și emițând rapoarte mult mai exacte asupra funcționării software-ului folosit de acestea.

Dezvoltarea robotului MATT este parte din strategia de diversificare și extindere a ofertei companiei, ca răspuns la nevoile stringente ale clienților și la rezultatele unei analize de piață aprofundate. RINF TECH are în portofoliu proiecte majore pentru jucători importanți din industria auto, cu parteneriate de durată alături de jucători globali, precum NXP, Visteon, Intel și Metro Systems.

Comentarii

comentarii