Acasă Sănătate Riscogramă de boală şi obligaţia de a merge la consult periodic, în...

Riscogramă de boală şi obligaţia de a merge la consult periodic, în funcţie de vârstă

805
DISTRIBUIȚI

medici spitalÎn premieră, toate persoanele până la vârsta de 39 de ani, deşi nu suferă de nicio boală, sunt obligate să mergă la medicul de familie pentru un consult, cel puţin o dată la trei ani. Cetăţenii de peste 40 de ani sunt obligaţi să meargă la medicul de familie anual.

Sunt două dintre măsurile impuse de noul pachet de bază, privind serviciile de medicale, aprobat săptămâna aceasta de Guvernul României.

Trebuie să mai menţionăm consultaţiile preventive de evaluare a riscului individual la adultul asimptomatic – fără semne de boală. Astfel, va fi completată riscograma pentru grupa de vârstă şi sex corespunzătoare.

1.Toate persoanele asimptomatice cu vârsta între 18 şi 39 ani – o dată la 3 ani(pentru persoanele asimptomatice cu vârsta între 18 şi 39 de ani depistate cu risc înalt, consultaţiile preventive de evaluare se vor acorda anual).
2. Toate persoanele asimptomatice cu vârsta > 40ani – anual.

Pentru creşterea accesului asiguraţilor internaţi la medicamente şi creşterea eficienţei în utilizarea sumelor contractate de spitale cu casa de asigurări de sănătate, a fost creată posibilitatea ca medicii de familie şi medicii specialişti din specialităţile clinice să poată elibera pentru pacienţii internaţi cu boală cronică confirmată, prescripţie medicală pentru medicamentele şi materialele sanitare.

În ceea ce priveşte asistenţa medicală ambulatorie de specialitate, a fost revizuită lista procedurilor diagnostice şi terapeutice, astfel încât pacientul să beneficieze de o serie de investigaţii suplimentare, pentru care nu va mai fi nevoie internarea în spital.

Comentarii

comentarii