Acasă Actualitate Ţărăniştii timişeni încă nu ştiu pe cine susţin la europarlamentare

Ţărăniştii timişeni încă nu ştiu pe cine susţin la europarlamentare

DISTRIBUIȚI

viorel sascaConsilierul judeţean PNŢCD Viorel Sasca susţine că filiala judeţeană a partidului din care face parte nu s-a decis încă asupra formaţiunii politice pe care o va susţine în campania pentru alegerile europarlamentare, chiar dacă aceasta a început de săptămâna trecută. Ciudata decizie trebuie luată întrucât PNŢCD-ul este scindat în două grupări, care au ajuns să-şi rezolve problemele în instanţă, iar ţărăniştii timişoreni aparţin grupului care nu poate participa la alegerile europarlamentare, ştampila partidului şi dreptul de semnătură aparţinând încă grupării Miluţ.
„Acum, în Timiş, la nivel de foruri (Biroul Judeţean şi Comitetul Municipal), nu există o decizie în privinţa a ce vom sprijini în alegeri şi care va fi îndemnul către electoratul nostru.
Cei mai mulţi, însă, din aceste foruri, sunt de părere că ar trebui să le spunem oamenilor să voteze aşa cum le dictează conştiinţa, căci nici împotriva partidului nu putem să le spunem să voteze, chiar şi în situaţia de faţă”, spune Viorel Sasca.
Ţărănistul se arată profund nemulţumit de lentoarea cu care se desfăşoară procesul care ar lămuri problemele interne din PNŢCD.
Un alt consilier judeţean PNŢCD, Marius Cârceie, spune că gruparea în a cărei componenţă intră şi ţărăniştii timişeni, condusă de Radu Sârbu, a încercat găsirea unei forme de stingere a conflictului intern, care face rău, în primul rând, partidului.
„O soluţie de mijloc trebuie să fie, numai că nu avem semnale din partea lor că ar dori să ajungem la o asemenea soluţie. Nouă nici măcar nu ni s-a solicitat sprijinul în campania electorală.
Noi am dori să rezolvăm situaţia, căci nu suntem un partid aşa mare încât să avem două facţiuni. (…)
Am vrut să vedem din partea dlui Miluţ o disponibilitate de a participa la o competiţie în cel mai înalt for al partidului.
Oricum, potrivit statutului, trebuie să organizăm un congres la şase luni de la alegeri.
Domnul Miluţ, însă, a fost foarte evaziv, a spus că se va face, dar nu s-a stabilit nimic concret.
Noi am fi vrut să vedem când, să stabilim exact, nu să avem doar discuţii de principiu”, spune Cârceie.

Comentarii

comentarii