Acasă Cultura Robert Șerban și Dorin Tudoran, nominalizați la Premiile Observator cultural pentru volumul...

Robert Șerban și Dorin Tudoran, nominalizați la Premiile Observator cultural pentru volumul ”Numai copilăria e glorioasă”

DISTRIBUIȚI

Robert Șerban și Dorin Tudoran sunt nominalizați la Premiile Observator cultural, categoria Memorialistică/Biografie/Jurnal pentru volumul ”Numai copilăria e glorioasă”, Editura Trei

”Încă o carte de interviuri? Da, fiindcă e vorba despre un om exemplar și admirabil. Da, pentru că, insist, Dorin Tudoran nu seamănă cu restul lumii (literare), care și-a văzut de treaba ei, de scris, de citit, de publicat, de luat premii, de făcut carieră și/ori politică. N-a tăcut nici după ce și-a obținut libertatea, nu s-a făcut că nu vede, că nu poate, că n-are ce face. A fost și a rămas permanent informat și reactiv, de la plecare și până astăzi; inclusiv atunci când a decis să tacă fiindcă „România le știe mai bine pe toate, n-are urechi de auzit, nici ochi de văzut”.

Prin atitudini și luări de poziție, prin jurnalistica și literatura sa, Dorin Tudoran a fost tot timpul prezent. În opoziție, indiferent cum s-a chemat puterea și cine a reprezentat-o. Și nu pentru că îi place să se audă vorbind, să aibă reflectoarele asupra sa ori să dea lecții, ci fiindcă îi pasă de țara în care s-a născut și pe care o iubește profund”, este mesajul lui Robert Șerban.

Comentarii

comentarii