Acasă Actualitate Robu a demarat campania de primăvară pentru tăierea cablurilor de pe stâlpi....

Robu a demarat campania de primăvară pentru tăierea cablurilor de pe stâlpi. Mii de timișoreni au rămas fără servicii de televiziune şi internet – Foto

1032
DISTRIBUIȚI

A demarat campania de primăvară pentru îndepărtare a cablurilor de pe stâlpii din Timișoara. Operațiunile sunt derulate și de primarul Nicolae Robu, în costum, cravată și cască de protecție.

Mai mulţi angajaţi de la Primăria Timişoara, cu sprijinul Societăţii de Transport Public, au retezat, luni seara, mai multe cabluri aeriene ale operatorilor care au sfidat repetatele solicitări ale Primăriei de a-şi duce firele în subteran.

Echipamentele a opt operatori de cablu au fost afectate, astfel că aproape toată zona centrală a oraşului are acum de suferit. Este vorba de timişoreni care locuiesc în cartierul Cetate, respectiv firme care au sediile aici.

Reprezentanţii firmelor de cablu au aflat de acţiunea Primăriei şi au sosit în zona Catedralei cu echipe de intervenţie să-şi demonteze singuri firele, pentru a nu fi distruse, urmând să găsească soluţii pentru a le îngropa cât mai repede.

“La noi la UPC între 800 şi 1.000 de abonati sunt afectaţi, doar pe partea de business, fără persoane fizice. Avem şi persoane fizice, dar nu ştiu câţi. Ştiu că am mai încercat să discutăm la Primărie, s-au făcut anumite tronsoane subterane, pe porţiuni, dar asta e tot ce ştiu, un procentaj prea mic. Acum aşteptăm să vedem, să vedem până unde se taie, să găsim o variantă, dacă există. Poate să dureze o zi, o săptămână, o lună”, a declarat pentru România TV Sebastian Huluţa, reprezentant UPC România.

Nicolae Robu, Culiţă Chiş, şi cei de la STPT, conduşi de directorul Nicu Bitea, au început acţiunea “ghilotina”.

Operaţiunea de decablare va continua, întrucât stâlpii au început să se aplece ameninţător sub povara cablurilor, iar riscurile pentru trecători sunt mari.

Convocarea echipelor de decablare a fost pentru luni seara, ora 20,00, pe Podul Mihai Viteazul.

„Este o campanie împotriva cablurilor aeriene din Timişoara, pe care le vom tăia, pur şi simplu. Operatorii au fost notificaţi de ani de zile, dar niciodată nu s-au dovedit constructivi. Ne-au periclitat mai multe proiecte, fiind nevoiţi să recurgem tot la ‘ghilotină’, pentru a ne putea încadra în termene”, a afirmat Nicolae Robu.

 

Foto: Constantin Duma

Comentarii

comentarii