Acasă Actualitate Robu a fost invitat la deschiderea TM2023. Tabără își recunoaște greșeala, după...

Robu a fost invitat la deschiderea TM2023. Tabără își recunoaște greșeala, după ce a primit lista cu invitații

DISTRIBUIȚI

Duminică, 12 februarie, viceprimarul liberal Cosmin Tabără a produs rumoare printr-o postare pe Facebook în care îi acuza pe colegii săi din conducerea primăriei că nu au invitat la evenimentul de deschidere a Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii anumite persoane care au contribuit la câștigarea titlului. Totul a pornit după ce fostul primar Nicolae Robu declarase, într-un podcast pe pagina sa de Facebook, că nu a fost invitat. Luni, după ce a consultat lista cu invitații, Tabără revine și confirmă ceea ce spuneau duminică reprezentanții primăriei: Robu a fost, într-adevăr, invitat, dar încă nu a răspuns.

„Timp de câteva zile am cerut conducerii primăriei lista cu invitații pentru deschiderea oficială a onorantului titlu de Timișoara Capitală Culturală a Europei, dar solicitarea mea nu s-a materializat. În urma postării mele de ieri, prin care am luat poziție pentru neinvitarea unor persoane care au avut o contribuție în obținerea acestui titlu, mi s-a confirmat că profesorul Nicolae Robu a fost invitat, invitația fiindu-i trimisă pe adresa de yahoo.com. Indiferent dacă nu și-a verificat această adresă de email sau a mințit cu bună știință, tocmai pentru a întreține acest război, putem spune că, prin afirmațiile făcute, Nicolae Robu și-a dat încă un GOL eventualei credibilități publice.

Pe de altă parte, rămân la părerea că și alte persoane puteau fi invitate, la fel cum lista invitaților era bine dacă era publică, dar asta este altă poveste legată de cei care s-au ocupat propriu-zis de aceste invitații. Așa este corect, pentru informarea timișorenilor, atunci când informația merge greșit, din diverse motive, să recunoaștem. Iar eu sunt omul care recunoaște și aceste lucruri”, a scris luni, 13 februarie, Tabără, într-o nouă postare pe Facebook.

Comentarii

comentarii