Acasă Administraţie Robu a predat amplasamentul pentru modernizarea bulevardului Cetății, lucrare care nu are...

Robu a predat amplasamentul pentru modernizarea bulevardului Cetății, lucrare care nu are încă proiect tehnic

1754
DISTRIBUIȚI

Pe ultima sută de metrii ai campanei electorale, primarul Nicolae Robu a predat amplasamentul pentru șantierul care urmează să se deschidă pe bulevardul Cetății, pentru obiectivul de investiții ,,Reabilitare linii de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timișoara, Traseul 4 – Bulevardul Cetăţii”.

Firma care a câștigat licitația este una cu care primăria a mai lucrat înainte, Porr Construct. Contractul are o valoare de 70,3 milioane de lei, fără TVA, iar durata de execuție este de 36 de luni, începând din 21 septembrie 2020. În primele șase luni, se va elibera documentaţia faza proiect tehnic (PT), iar în următoarele 30 se vor efectua lucrările, după ce va fi obținută și autorizația de construire.

Principalii indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii din conţinutul Studiului de Fezabilitate, sunt:

•        Linie cale dublă tramvai:1,57 km;

•        Carosabil reabilitat: 25.800,94 mp;

•        Trotuare reabilitate: 12.291,45 mp;

•        Pistă pentru biciclete: 3.590,62 mp;

•        Spaţiu verde: 20.530,79 mp;

•        Staţii tramvai: 10 buc.        

„Se vor executa: modernizarea întregului ansamblu rutier şi a liniilor de tramvai, inclusiv reţelele edilitare stradale, subterane şi supraterane de pe B-dul Cetaţii, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete şi de zone verzi, aducându-se astfel o contribuţie substanţială la reducerea emisiilor de poluanţi în atmosferă, reducerea prafului, a nivelului de zgomot şi implicit la creşterea confortului şi siguranţei circulaţiei”, transmit reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii