Acasă Administraţie Robu, despre aruncarea brazilor: „Așa cum au putut duce brazii de la...

Robu, despre aruncarea brazilor: „Așa cum au putut duce brazii de la piață acasă, la fel îi pot duce de acasă la punctul de colectare”

1509
DISTRIBUIȚI

„Așa cum au putut duce brazii de la piață acasă, la fel îi pot duce de acasă la punctul de colectare”, le transmite Nicolae Robu cetățenilor care nu sunt mulțumiți de faptul că există doar patru puncte în care Retim colectează gratuit brazii.

Înțelegând, totuși, neajunsurile, Robu se scuză spunând că așa au fost regulile impuse, din moment ce nu mai există doar un singur operator care se ocupă de tot ce privește salubritatea. Pe de altă parte, edilul consideră că el a avut cel mai mult de tras, pentru că „pe el îl acuză toată lumea. Cetățeanul de rând nu poate cunoaște toate aceste sisteme”.

Întrebat dacă se vor aplica sancțiuni celor care îi aruncă altundeva, primarul a spus: „Mă cunoașteți, eu nu sunt omul sancțiunilor, dar nu se poate face altceva”. El a dat drept exemplu clădirile istorice, reabilitate după ce au fost aplicate sancțiuni. Acele creșteri de impozite, spune Robu, au fost date după ce legea a permis, iar dacă și acum va fi cazul, nu va ezita să aplice strategie. „O să vedem! Totuși, în loc să se ocupe de lucruri serioase, nu consideră normal ca polițiștii să îi caute pe cei care aruncă brazii”.

El a amintit și că cetățenii nu plătesc pentru colectarea acestora. Totuși, dacă situația o va cere, el a spus că nu exclude o acțiune de colectare mai amplă. Aceasta, totuși, va fi desfășurată sub formă de „voluntariat” din partea societății de salubritate, a spus Robu, amintind, încă o dată, că nu sunt incluse în tarifele plătite de cetățeni astfel de acțiuni.

Comentarii

comentarii