Acasă Politica Robu despre candidatura lui Popovici: „Când votul majoritar este zdrobitor, nu mai...

Robu despre candidatura lui Popovici: „Când votul majoritar este zdrobitor, nu mai încape loc de discuţii”

658
DISTRIBUIȚI

robu popoviciAlin Popoviciu a fost crezut „pe cuvânt” că nu are probleme de integritate. „Capul de listă” al PNL Timiş pentru şefia CJT, candidatul care a pierdut alegerile parlamentare, în 2012, dar care a ajuns în Parlament prin monstruoasa redistribuire a voturilor, Alin Popoviciu, a fost crezut „pe cuvânt” de către colegii săi din PNL Timiş, în seara stabilirii candidatului. „Noi avem nişte criterii de integritate la nivel naţional. Fiecare candidat a dat o declaraţie pe propria răspundere că nu are probleme de integritate. (…). Nu a fost o declaraţie scrisă, ci verbală”, a spus copreşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.
Liderul liberalilor timişeni a reiterat faptul că PNL Timiş a dovedit şi cu această ocazie că reprezintă o structură politică de maximă seriozitate, în care există democraţie adevărată, în care criteriile de merit sunt preţuite şi apreciate. „Vorbim despre merito-democraţie. Nu cred că mai există vreo filială de partid din România la care să se fi procedat astfel. 20% din punctaj a fost dat de BPJ, de la primari alte 20%. Apoi, s-a făcut o evaluare pe baza unei fişe de evaluare completate de fiecare candidat care a contat 40%. În final, cei doi copreşedinţi ne-am dat posibilitatea foarte restrânsă să facem ajustări de 20%, după ce au acumulat candidaţii la cele trei probe. Nu am vrut să formăm în grupul nostru grupuri. Am fi reuşit (…) pentru că este instituită o anumită autoritate a liderilor, dar nu am vrut acest lucru”, a detaliat Robu.
El a punctat că trebuie lăsate de-o parte orice alte dispute, „iar când votul majoritar este zdrobitor, nu mai încape loc de discuţii”.
„În ceea ce mă priveşte, ca copreşedinte, împreună cu Dan Popa, considerăm că nu mai avem ce să comentăm, este rezultatul deciziei filialei, luate cu seriozitate. (…). Nu fac niciun comentariu asupra acestei liste. Am adresat următoarele întrebări: Este cineva care consideră că procedura a fost impusă şi nu este rezultat al votului. Au spus „nu”. 2. Este cineva care consideră că procedura a fost încălcată? Au răspuns la fel, „nu”. Să respectăm această procedură. Odată votată lista de forul judeţean, nu am dreptul să fac vreun comentariu asupra listei. Aceştia sunt candidaţii, prin urmare, eu îi susţin pe toţi”, a afirmat Robu.
Candidatul la funcţia de preşedinte al CJT, ca şi candidatul pentru reşedinţa de judeţ, au nevoie de validare de la BPN, înaintea căreia se pronunţă comisia de integritate. „Eu, ca preşedinte, voi susţine toţi candidaţii, indiferent de relaţiile mai vechi dintre mine şi ei, dacă partidul îi vrea candidaţi”, a precizat liderul liberalilor timişeni. Despre calităţile candidaţilor, Robu şi-a rezervat dreptul să vorbească … atunci când va trebui.

Comentarii

comentarii