Acasă Administraţie Robu, despre şicanele la care îl supune Guvernul pe timişoreanul Sorin Predescu:...

Robu, despre şicanele la care îl supune Guvernul pe timişoreanul Sorin Predescu: „E inadmisibil ceea ce se întâmplă”

315
DISTRIBUIȚI

robu

Sorin Predescu, fost director al Direcţiei Judeţene de Cultură Timiş, este plimbat de Ministerul Culturii între instituţii, din judeţ în judeţ. După ce a reuşit „performanţa” de a fi director în trei judeţe, în mai puţin de o săptămână, liberalul timişorean a declarat că şicanele la care este supus ar fi motivate de o decizie referitoare la monumentul Coloana Fidelităţii.

 

Citeşte şi: De la Coloana Fidelităţii i se trage: Guvernul îl plimbă între instituţii pe timişoreanul Sorin Predescu

Nicolae Robu este, indirect, generator al conflictului cu UDMR despre care vorbeşte Predescu. A fost ideea primarului să mute Coloana Fidelităţii în Piaţa Bălcescu, iar acum, Robu nu exclude posibilitatea ca mutările repetate ale lui Predescu să aibă într-adevăr la bază povestea monumentului.

Nu cunosc explicaţia acestor mutări la care este supus domnul profesor Sorin Predescu. Nu exclud să fie aşa cum spune dânsul, pentru că, din păcate, liderii UDMR au receptat total aberant intenţia mea a muta Coloana Fidelităţii. Proiectul meu nu are nimic antimaghiar în el. Toată lumea care mă cunoaşte ştie că sunt total străin de orice şovinisme. Proiectul îşi propune doar să pună în valoare un monument dintre cele mai frumoase pe care Timişoara le are şi, până la urmă, să scoată la vedere un crâmpei de istorie a Timişoarei, aşa cum a fost ea. În orice caz, domnul Sorin Predescu este un om valoros, un cadru universitar foarte serios şi care şi-a exercitat cu cinste funcţia de director la Direcţia Judeţeană de Cultură Timiş. Chiar nu merită să fie supus la tracasări. E inadmisibil ceea ce se întâmplă”, a declarat Nicolae Robu, pentru ZIUA de Vest.

Mutarea Coloanei Fidelităţii, la mâna unui ministru UDMR

Primarul Timişoarei declară că monumentul va fi mutat până la urmă în Piaţa Bălcescu. În prezent, Coloana Fidelităţii este în reabilitare. Primăria aşteaptă aprobarea pentru mutare de la Ministerul Culturii, minister condus de UDMR. „Eu sper să primim aprobarea de la minister pentru mutarea monumentului. Nu cred că în România de astăzi, fie ea şi condusă de alianţa PSD-UDMR, aşa cum e condusă, nu se va ajunge ca administraţia publică a unui municipiu, al treilea al ţării, să nu-şi poată pune în valoare monumentele din raţiuni absurde”, declară Robu.

Edilul invocă şi un sondaj realizat pe facebook. Potrivit rezultatelor sondajului, peste 90% dintre timişoreni au dorit mutarea monumentului în Piaţa Bălcescu, iar câteva procente au dorit mutarea într-o altă locaţie. „Nu putem trece peste voinţa a peste 90% dintre timişoreni. Nimeni nu poate trece peste această voinţă”, a concluzionat Robu.

Citește și: Primarul Timişoarei e hotărât – Coloana Fidelităţii se mută în Bălcescu, într-o lună şi jumătate

Comentarii

comentarii