Acasă Administraţie Robu i-a trimis pe polițiștii locali să rezolve problema ambroziei

Robu i-a trimis pe polițiștii locali să rezolve problema ambroziei

650
DISTRIBUIȚI

Din dispoziția primarului Nicolae Robu și ca urmare a numeroaselor sesizări de la cetățeni, polițiștii locali au înăsprit controalele și măsurile în cazul terenurilor pe care se găsește ambrozie. În ultimele trei luni, polițiștii locali au dat 127 de amenzi, în valoare de 194.000 lei proprietarilor care nu-și îngrijesc terenurile.

Poliția Locală Timișoara transmite: „Conform Legii 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia, Poliția Locală nu are atribuții pentru aplicarea de sancțiuni contravenționale. Totuși, pentru a preveni apariția acestei plante, sunt aplicate sancțiuni conform HCL 371/2007 pentru neîntreținerea și necosirea buruienilor pe terenurile deținute, fiind sesizată totodată comisia constituită la nivelul Prefecturii spre competentă soluționare.”

Potrivit acestei hotărâri, persoane fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. Sancțiunile impuse pentru astfel de fapte sunt între 1500 și 2500 lei.

Comentarii

comentarii