Acasă Eveniment Robu îl critică (indirect) pe Ciuhandu

Robu îl critică (indirect) pe Ciuhandu

465
DISTRIBUIȚI

“PNL Timiş, mereu de partea cetăţenilor, va susţine, în Consiliul Local Timişoara, săptămâna viitoare, adoptarea Hotărârii de Consiliu privind realizarea acestui proiect”, spune preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu
În Timişoara se discută de câteva zile apariţia a trei noi parcări subterane prin centrul muinicipiului, ce vor fi realizate de către o firmă americană. Liberalii susţin acest proiect de realizare a parcărilor subterane în Timişoara. “Noi, timişorenii, simţim şi plătim cu toţii, prin timpul pe care-l pierdem şi prin disconfortul conex, că Timişoara a rămas mult în urmă la capitolul modernizare urbanistică, cu o reţea de circulaţie rutieră parcă îngheţată în tiparele istorice, asistată insignifiant şi, pe deasupra, nereuşit, de tehnologia modernă, computerizată, în domeniu şi cu o lipsă de parcări nemaintâlnită la niciun oraş comparabil din Europa”, a spus senatorul Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş. 
2.000, poate chiar peste 3.000 de locuri de parcare
Cele trei parcări subterane au, împreună, peste 2.000, poate chiar peste 3.000 de locuri, toate de jur-împrejurul centrului istoric. Acestea se vor realiza prin concesionarea terenurilor pe o perioadă de 49 de ani, către o firmă americană, care se angajează să investească 30 de milioane de euro. “PNL Timiş, mereu de partea cetăţenilor, va susţine, în Consiliul Local Timişoara, săptămâna viitoare, adoptarea Hotărârii de Consiliu privind realizarea acestui proiect, cu două amendamente, menite să elimine nişte ambiguităţi din textul proiectului şi, astfel, să asigure un parteneriat corect şi cât mai benefic pentru Timişoara”, mai spune Robu. Aşa, cu acest parcări subterane, toate străzile din centru nu vor mai fi înţesate de maşini. Taxele încă nu se cunosc. “Se vor găsi soluţii astfel încât timişorenii să fie interesaţi să parcheze mai ales în aceste parcări subterane”, a mai spus Robu.

Nicolae Robu: “Nimeni nu poate arăta pisica PNL Timiş, la ora actuală”
Declaraţiile primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, au şocat mulţi oameni din oraşul de pe Bega, lăsând să se înţeleagă o apropiere de PD-L sau o “arătare a pisicii” către partenerii de alianţă – PNL. Nicolae Robu – preşedintele PNL Timiş – spune că lucrurile nu stau tocmai aşa şi pisica, la ora actuală, nu are ce căuta în faţa ochilor liberalilor pentru că nimeni nu o poate arăta. “Eu am citit ce s-a scris despre declaraţia domnului primar. Afirmaţia făcută că noi nu ne respectăm cuvântul nu este în acord cu realitatea. Am respectat tot ce am convenit. Au fost situaţii în care nu au avut loc astfel de discuţii la vârf, s-a mizat pe faptul că noi, fiind aliaţi, toţi consilieiri locali ai PNL vor vota ceea ce propune executivul şi asta nu s-a întâmplat. S-a plâns şi dânsul de anumite insatisfacţii. Nimeni nu poate arăta pisica PNL Timiş la ora actuală”, spune Nicolae Robu.
“Este o eroare pentru orice primar să nu ocupe postul de city manager”
În ceea ce priveşte deschiderea primarului cãtre PDL, Robu zice cã nu e chiar aşa…. “Domnul primar nu a fãcut nici o declaraţie de intenţie, de apropiere de PDL. A vorbit foarte punctual cu privire la bazinul de înot olimpic şi la sala polivalentã, motiv pentru care a spus cã va colabora cu orice partid care poate ajuta la realizarea lor. În schimb, domnul primar a fost extrem de critic inclusiv la adresa PDL Timiş. Este primarul unui oraş şi pentru cetãţeni este normal sã se materializeze nişte obiective. Nu ştiu cât din vinã îi aparţine dânsului şi cât altora, cã nu am fãcut o analizã pe acest subiect”, spune Robu. Cât despre postul de city manager, care, la Timişoara (şi nu numai), stã neocupat, Robu a declarat: “Este o eroare pentru orice primar sã nu ocupe postul de city manager – nu am nimic cu domnul Ciuhandu”.

 

Comentarii

comentarii