Acasă Actualitate Robu jubilează, Cornu acuză justiţia…

Robu jubilează, Cornu acuză justiţia…

421
DISTRIBUIȚI

 Universitatea Politehnica a câştigat prima bătălie cu CCIAT

 
Clădirea Rectoratului din centrul Timişoarei rămâne la Universitatea „Politehnica”. Magistraţii Tribunalului Timiş au respins cererea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş prin care se solicita anularea actului de donaţie a clădirii Rectoratului Politehnicii. Documentul datează din mai 1946. Clădirea din buricul târgului valorează milioane de euro. Rectorul Nicolae Robu jubilează, iar preşedintele CCIAT, Georgică Cornu acuză dur justiţia din Timişoara. Cornu îl voia ca martor în instanţă pe Regele Mihai, dar a fost refuzat de magistraţi.

 
Robu: „Speţa este prescrisă, iar cereerea nefundamentată”
 
Rezultatul procesului de la Tribunalul Timiş a fost anticipat de rectorul UPT, Nicolae Robu. Clădirea a aparţinut Camerei de Comerţ din acea vreme, iar CCIAT de azi a obţinut recunoaşterea că sunt continuatorii acelei instituţii. Clădirea a ajuns la Politehnică în urma unui act de donaţie făcut de Camera de Comerţ de atunci în mai 1946. Juristul CCIAT l-a chemat în instanţă şi pe Regele Mihai, care ar fi semnat un decret regal în acest sens. Instanţa a respins martorul. „CCIAT a pretins că acea donaţie s-a făcut abuziv sub presiunea guvernului de atunci şi au cerut anularea donaţiei. Tribunalul a respins cererea pentru că speţa respectivă este prescrisă. Nu e vorba numai că s-au scurs 66 de ani de când s-a făcut donaţia, chiar dacă nu socotim anii de comunism, tot sunt 21 de ani de după căderea comunismului în care s-ar fi putut depune o astfel de cerere, acre oricum este nefundamentată. Nu vreau să spun că a fost răutate, ei doresc o clădire ce valorează milioane de euro în centrul Timişoarei. Decizia magistraţilor este logică”, ne-a spus Nicolae Robu.
 
Cornu: „. În Timişoara între justiţie şi dreptate există foarte puţină legătură”
 
Preşedintele CCIAT, Georgică Cornu a explodat la aflarea veştii. El a declarat că va face recurs şi dacă este nevoie cazul va ajunge la CEDO. Cornu îi acuză dur pe magistraţii bănăţeni. „Rectoratul a fost făcut cadou de Guvernul României Politehnicii în 1946. În Timişoara între justiţie şi dreptate există foarte puţină legătură. Totul este dirijat aici. Vom face recurs, vom ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi dacă este nevoie chiar la CEDO. Trebuie să se termine odată cu bătaia de joc din România. Juristul nostru a cerut aprobarea completului de judecată ca Majestatea Sa, regele Mihai să răspundă la două întrebări, dintre care una era de genul dacă decretul semnat l-a semnat din conştiinţă sau obligat de către comunişti. A fost refuzat de justiţie, am crezut că magistraţii şi-au dat sema că avem dreptate, dar nu a fost aşa. Le-a fost frică că Regele ar fi zis că a fost obligat să semneze aşa ceva”, ne-a spus Georgică Cornu, preşedintele CCIAT.

Comentarii

comentarii