Acasă Actualitate Robu sare în apărarea Bucureștiului, după atacurile lui Fritz. „A avut ocazia...

Robu sare în apărarea Bucureștiului, după atacurile lui Fritz. „A avut ocazia să primească gaz (…) cu doar 200 lei/MWh, dar a refuzat”

DISTRIBUIȚI

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, îl acuză pe succesorul său, Dominic Fritz, că răspândește o nouă „minciună ordinară”. În ultimele luni, dar cu precădere în prima parte a lui februarie, Fritz a tot insistat cu ideea că problemele de termoficare ale Timișoarei sunt cauzate de faptul că aici trebuie cumpărat gazul la prețul pieței, în timp ce Bucureștiul, de exemplu, are un contract foarte avantajos cu o firmă de stat. Este vorba despre un contract cu Romgaz, la un preț de aproximativ 150 de lei/MWh. Actualul primar acuza guvernul și pentru că Timișoara nu are un astfel de contract și pentru că nu sunt acordați mai mulți bani din bugetul de stat pentru orașele cu sisteme de termoficare.

Luni, 14 februarie, Robu îi dă replică lui Fritz: useristul ar fi putut să încheie la rândul său un contract de cel puțin șase luni la un preț de 200 lei/MWh, însă a refuzat, iar în această iarnă compania Colterm a fost nevoită să cumpere gaz la prețul de bursă, care a ajuns și la 800 de lei/MWh. În plus, atacurile lui Fritz la adresa guvernului ar fi nejustificate și pentru că Bucureștiul este principalul contribuitor la bugetul de stat al țării, așadar, spune Robu, ideea lansată de Fritz – că timișorenii subvenționează, prin contribuții lor, gazul la București – ar fi falsă.

Iată explicațiile lui Robu, redate într-o postare pe rețelele de socializare:

„CEA MAI RECENTĂ

MINCIUNĂ ORDINARĂ

cu care dl Fritz vrea să abată atenția de la incompetența prin care a făcut din Timișoara UNICUL ORAȘ AL ROMÂNIEI care și-a ținut în frig bolnavii în spitale, nou-născuții în maternități, copiii în creșe, grădinițe și școli, 180.000 de locuitori în locuințe face obiectul prezentei comunicări, stimați timișoreni!

Acest personaj-calamitate pt Timișoara minte, mai nou, că nu are destui bani pt căldură din cauză că banii timișorenilor merg să susțină prețul scăzut al gazului la București! Incredibil până unde poate merge omul!

Stimați timișoreni, NICI VORBĂ ca la București prețul să fie mai mic cu ajutorul banilor timișorenilor! Pur și simplu la București s-a semnat acel acord bilateral cu un furnizor de gaz care asigură preț fix pe perioada contractului, iar la Timișoara dl Fritz nu a vrut să semneze! A avut ocazia să primească gaz pe 6 luni sau pe un an sau chiar pe mai mult cu doar 200 lei / MWh, dar a refuzat, preferând să se lase la cheremul bursei și DE ACEEA îl plătește acum cu 800 lei / MWh! DE ACEEA plătiți dv, stimați timișoreni, PREȚ DUBLU și nici n-aveți căldură corespunzătoare (noroc că e cald afară!). DE ACEEA am ajuns să cerem ajutorul altora ca niște milogi!

Priviți, vă rog, LA RECE, cifrele de mai jos și o să înțelegeți cât de mizerabilă este această ultimă manevră de abatere a dv de la culpa lui, prin ațâțare împotriva Bucureștiului! Veți vedea că e ca în bancul cu Radio Erevan, Ivan Ivanovici, mașina și bicicleta!

TOPUL PRINCIPALILOR CONTRIBUTORI LA BUGETUL STATULUI ROMÂN

București: 46.4% (11.26 miliarde lei)

Jud Cluj: 3.9% (0.936 miliarde lei)

Jud Timiș: 3.2% (0.770 miliarde lei)

Jud Iași: 2.7% (0.665 miliarde lei)

Jud Constanța: 2.6% (0.619 miliarde lei)

etc, etc.

Păi d-le Fritz, ai primit într-un an de la bugetul statului român constituit cu o contribuție de 46.4% a Bucureștiului și de 3.2% a Timișului (capitala e capitală, acolo sunt marile afaceri!), ajutoare de peste 100 milioane lei -mult mai mult decât am primit eu cumulat în cei 8 ani cât am fost Primar!- și ai nerușinarea să acuzi că, de fapt Timișoara ar ajuta Bucureștiul și de aia nu ai bani să plătești gazul?! De decență ai auzit, domnule?! Sau doar lecții de cinism, de nerușinare v-au fost ținute pe unde ați fost instruit?!

L-am auzit cu toții pe dl Fritz mințind și că toți banii încasați merg la Colterm, când a văzut toată lumea că sume uriașe merg către firme clientelare cu un angajat sau chiar fără niciunul, firme care fac studii al căror principal rezultat este recomandarea de a se continua cu alt studiu (existența a peste 10 contracte către astfel de firme a fost făcută publică recent!). Dar despre această minciună, altădată”.

Comentarii

comentarii