Acasă Actualitate Robu scrie, în aşteptarea lui Ponta, „Adevărul privind finanţarea Bibliotecii UPT”

Robu scrie, în aşteptarea lui Ponta, „Adevărul privind finanţarea Bibliotecii UPT”

701
DISTRIBUIȚI

nicolae robu

Primarul Timişoarei Nicolae Robu (PNL) a postat pe pagina sa de facebook un text despre „Adevărul privind finanţarea Bibliotecii UPT”. La inaugurarea sediului bibliotecii Universităţii Politehnica din Timişoara ar putea participa chiar prim ministrul României Victor Ponta (PSD) – candidat la preşedinţia României.

“Biblioteca UPT este unul dintre cele mai importante obiective de investiţii pe care le-a avut Universitatea Politehnica Timişoara în lungul existenţei sale de peste 90 de ani. Ideea realizării acestui obiectiv datează din perioada rectoriei profesorului Ioan Carţiş (2000-2003), când s-a şi elaborat SF-ul şi parte din PT, pe veniturile proprii ale universităţii. PT-ul a fost finalizat în perioada 2004-2005, cu subsemnatul ca Rector, de asemenea pe venituri proprii. În 2006, subsemnatul, ca Rector, am obţinut aprobarea finanţării de la bugetul de stat a obiectivului şi am dat startul lucrărilor de construcţie. Acestea s-au desfăşurat cu mine ca Rector, în perioada: primăvara lui 2006 – primavara lui 2012. Din 2012 până în prezent, sub rectoria profesorului Viorel Şerban, s-au finalizat lucrările de instalaţii, de mobilare şi de echipare tehnologică pentru partea principală a obiectivului, care va găzdui biblioteca propriu-zisă”, scrie Robu pe facebook.

Două condiţii…

Primarul Timişoarei scrie pe facebook şi sumele pe care le-a atras pentru acest obiectiv, de la bugetul de stat:

2006: 7.9 milioane lei
2007: 6.6 milioane lei
2008: 17.6 milioane lei
2009: 3.2 milioane lei
2010: 7.5 milioane lei
2011: 10.2 milioane lei
Total: 53 milioane lei

“Menţionez că până în toamna lui 2008 am fost neînrolat politic, iar în perioada toamna lui 2009 – primăvara lui 2012 eram Rector şi simultan Senator PNL, deci în opoziţie faţă de puterea momentului. În plus, aceasta a fost perioada de maximă acuitate a crizei economice. Spre comparaţie, Guvernul Ponta a dat efectiv pentru acest obiectiv, în 2014, până în momentul de faţă, suma de 1.5 milioane lei, promiţând încă 3.5 milioane lei. Se vorbeşte, în aceste zile, că prim-ministrul Victor Ponta doreşte să participe la inaugurarea obiectivului în discuţie. Desigur, un prim-ministru, oricare ar fi el, este binevenit oriunde în lume la un asemenea eveniment. Cu două condiţii care, până la urmă, ţin de minima decenţă: (1) aceea de a recunoaşte meritele celor merituoşi şi (2) – aceea de a nu-şi aroga merite neavute”, scrie Robu.

Comentarii

comentarii