Acasă Administraţie Robu suspectează anumite instituţii de saborarea lucrării de la Michelangelo

Robu suspectează anumite instituţii de saborarea lucrării de la Michelangelo

273
DISTRIBUIȚI

michelangelo mai2014

Circulaţia în zona Michelangelo din Timişoara s-ar putea deschide în următoarele zile, pe axa nord-sud, pe varianta definitivă. Totuşi, primarul Nicolae Robu se plânge anumite probleme în ceea ce priveşte şantierul. Unele instituţii are statului au dat drumul unor controale care ar putea întârzia lucrările.

„Se pare că există un deranj că proiectele Timişoarei merg foarte bine şi există un deranj al unora că, în pofida tuturor bazaconiilor debitate de-a lungul timpului, s-a progresat atât la proiectul Michelangelo încât suntem pe cale să deschidem circulaţia acolo şi mereu lucrările sunt perturbate de tot felul de controale. A fost şi Curtea de Conturi, că este în misiune, dar de exemplu Garda de Mediu. Eu cred că este de preferat să dăm drumul cât mai repede la circulaţie în Timişoara, chiar cu preţul împrăştierii a puţin noroi de pe cauciucurile maşinilor în vecinătatea şantierului, decât să ne chinuim în continuare şi cred că trebuie să fim realişti. La modul ideal ar trebui să avem şantiere care să nu producă niciun fir de praf în oraş, dar asta nu se poate. Şi atunci trebuie să fim realişti, şi nu să venim să ne cramponăm de puţină mizerie sau poate mai multă mizerie care se produce inevitabil după o perioadă ploioasă în vecinătatea unui şantier cum e Michelangelo”, a declarat Robu.

„Nu ştiu dacă s-au dat amenzi, dar simplul fapt că atunci când anunţi că în perioada următoare vom da în folosinţă lucrarea brusc îţi apar controale. Am motive să am anumite suspiciuni. Nu pot să declar ferm că acesta este motivul, dar cred că, şi din partea acestor instituţii, ar trebui să existe o înţelegere a situaţiei în toată complexitatea sa. Una este să dai amendă când de exemplu lucrările sunt gata şi cineva produce praf şi alta este să vii şi să dai amendă în timp ce se lucrează”, a mai expicat primarul.

Circulaţie redeschisă în absenţa primarului?

La Michelangelo, la partea superioară, totul este betonat. S-au finalizat bordurile, s-au turnat fundaţiile şi totul este pregătit pentru asfaltare. De miercuri s-a început şi turnarea asfaltului, operaţiune care durează câteva zile. Redeschiderea circulaţiei depinde, conform primarului, de capacitatea staţiei de asfalt de a livra asfaltul, dar şi de vreme. Dacă vremea rămâne bună, este posibil să se deschidă circulaţia sâmbătă. Dacă acest lucru se va putea realiza, iar circulaţia va fi deschisă abia săptămâna viitoare, evenimentul se va petrece în lipsa primarului. Robu pleacă luni, 26 mai, într-un concediu de 10 zile.

Comentarii

comentarii