Acasă Actualitate Romancierul Pascal Bruckner a devenit Doctor Honoris Causa al UVT

Romancierul Pascal Bruckner a devenit Doctor Honoris Causa al UVT

DISTRIBUIȚI

Vineri 29 septembrie, la ora 9.30, cu prilejul deschiderii anului universitar 2023 – 2024, la Universitatea de Vest din Timișoara a fost invitat scriitorul, eseistul și filozoful francez Pascal Bruckner, un nume de referință în lumea literaturii și esteticii europene.

În prezența unui numeros public, în amfiteatrul A01 din UVT, Pascal Bruckner a primit titlul onorific de Doctor Honoris Causa Litterarum Humaniorum.

Romancier și eseist francez, cu experiență de profesor invitat la Universitatea din California, colaborator al unor publicații prestigioase precum Le Nouvel Observateur și Le Monde, Bruckner este cunoscut pentru analizele sale adânci asupra politicii, societății și culturii.

În cuvântul de deschidere al rectorului Universității de Vest Timișoara, prof. Marilen Pirtea a spus:

“Tradus în tradus în peste 30 de limbi și țări cu cărți vândute și citite în milioane de exemplare, Pascal Bruckner, dindustinctul nostru oaspete, se numără printre cei mai influenți intelectuali din ultima jumătate de secol și este în mod cert o personalitate care merită să fie cunoscută fiecăruia dintre noi.

Astăzi prin acordarea titlului de Doctor Honorius Causa Litterarum Humaniorum, Universitatea de Vest își exprimă recunoștința pentru exemplu pe care îl oferiți tinerii generații prin opera și atitudinea dumneavoastră. Suntem onorați de prezența dumneavoastră la Timișoara și ne bucurăm pentru integrarea dumneavoastră în comunitatea noastră academică. Vă dorim, domnule Pascal Bruckner, sănătate energie și creativitate pentru mulți ani ce vor veni”.

De asemenea, Pascal Bruckner va împărtăși gândurile și perspectivele sale fascinante în cadrul unei conferințe captivante cu titlul „Europa a iubit prea mult basmele”, un dialog care promite să provoace la reflecție și să inspire.

Conferința va avea loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, în data de 29 septembrie, de la ora 18. Conferința va beneficia de traducere simultană din limba franceză.

Evenimentul face parte din programul cultural „La UVT, Cultura este Capitală!”, inclus în Programul Cultural „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”, teritoriul Oameni, stația Reflecții, finanțat de Municipiul Timișoara prin Centrul de Proiecte, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș, prin programul TimCultura 2023.

Comentarii

comentarii