Acasă Actualitate România donează Republicii Moldova 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca

România donează Republicii Moldova 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca

455
DISTRIBUIȚI

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță că 132.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 AstraZeneca vor fi donate Republicii Moldova. Acestea au plecat sâmbătă din țară, fiind transportate cu un camion special al IGSU. Anunțul CNCAV vine în contextul în care, în România, vaccinul AstraZeneca este tot mai puțin căutat, existând, pentru unele centre, chiar și mii de locuri libere în platforma de programare, în timp ce pentru Pfizer și Moderna, în cele mai multe cazuri, înscrierile se fac pe liste de așteptare.

„Guvernul României a decis continuarea acordării ajutorului umanitar, cu titlu gratuit, iar dozele de vaccin, destinate Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, fac parte din rezerva Ministerului Sănătății din România. Misiunea se realizează cu un mijloc de transport aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, pe ruta București – Chișinău și retur. Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău”, transmit reprezentanții CNCAV.

Tot sub formă de sprijin pentru Republica Moldova, au fost livrate alte 72.000 de doze, în misiunile executate la data de 27 februarie și 27 martie a.c. „România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”, explică reprezentanții CNCAV.

Comentarii

comentarii