Acasă Actualitate România în NATO – 15 ani – mare competiție la Universitatea de...

România în NATO – 15 ani – mare competiție la Universitatea de Vest Timișoara

678
DISTRIBUIȚI

În cadrul campaniei de informare publică #WeAreNato, la Universitatea de Vest din Timişoara s-a lansat miercuri, 22 mai, concursul pentru realizarea unei broşuri informative cu tema „România în NATO – 15 ani”, eveniment din cadrul campaniei de informare publică #WeAreNATO.

Competiţia, adresată studenţilor din instituţiile de învăţământ superior cu programe de studii în ştiinţe ale comunicării are ca scop promovarea valorilor fundamentale ale Armatei României şi ale NATO, în contextul împlinirii, în 2019, a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Nord-Atlantice.

Astfel, cu acest prilej Ministerul Apărării Naţionale, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, organizează o serie de evenimente publice.

De asemenea, campania de informare publică #WeAreNATO continuă şi în acest an în România. Campania se organizează în mai multe ţări aliate şi îşi propune să crească încrederea publicului tânăr în capacitatea structurilor Alianţei de a proteja populaţia şi teritoriul aliat şi se concentrează, în special, pe facilitarea accesului tinerilor la informaţii despre NATO prin manifestări dedicate acestora, sprijinite şi de o componentă adaptată mediului virtual.

În ţara noastră, campania este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO.

La evenimentul desfășurat miercuri în spațiile principale ale UVT au participat reprezentanți ai MAN, iar din partea UVT au avut intervenții atât domnul prorector prof.univ.dr.Mădălin Bunoiu, cât și reprezentanți ai Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării, dar și reprezentanți ai comunității studențești.

Universitatea de Vest din Timișoara a promovat în dese rânduri valorile participării României la alianța politico-militară NATO și a contribuit la diseminarea beneficiilor de securitate rezultate din această alianță.

Astfel, amintim că anul trecut s-a desfășurat, sub titlul ,,România în NATO – 14 ani”, una dintre cele mai importante conferințe dedicate acestui subiect, iar în acest an campania #WeAreNato a readus în spațiile UVT tematica dedicată participării României la NATO.

 

Comentarii

comentarii