Acasă Cultura Romanian Chamber Orchestra – în premieră pentru melomanii din Timișoara și din...

Romanian Chamber Orchestra – în premieră pentru melomanii din Timișoara și din întreaga țară

1816
DISTRIBUIȚI

Romanian Chamber Orchestra este un amplu proiect şi unic în esenţa sa realizat cu sprijinul Primăriei Timișoara prin Casa de Cultură Timișoara, Primăriei Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, şi organizat de Tribul Artistic.

Romanian Chamber Orchestra reunește 21 de muzicieni români care fac performanță atât în țară, cât și în unele dintre cele mai importante orchestre ale lumii şi va lansa sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 19, filmul documentar „Romanian Chamber Orchestra – Muzica mai aproape de tine”, o producție ce prezintă primul proiect al acestui ansamblu, care a avut loc în toamna anului 2019. Durata filmului documentar este de 90 de minute.

Premiera concertului va avea loc în 22 aprilie, ora 19.00.

Succesul orchestrei din toamna anului 2019, momentul apariției sale, este unul incontestabil, concertele susținute la Arad, Timișoara și București bucurându-se de o largă apreciere.

În această notă, pentru a aduce muzica mai aproape de melomani, chiar și într-o sală de concerte digitală, evenimentul online de Lansare film documentar – Romanian Chamber Orchestra (25 aprilie) este precedat de o premieră în data de 22 aprilie, ora 19.00, când pe pagina sa de facebook va fi difuzat concertul susținut de orchestră la Sala Radio.

Parteneri: Filarmonica „Banatul” Timișoara, Muzeul de Artă Timișoara, Filarmonica de Stat din Arad şi Fundația „Remember Enescu”. Parteneri media: Radio România Muzical, Radio Timișoara, TVR3 și TVR Timișoara

„Sărbătorim în această seară România așa o cum visăm, locul unde valoarea, profesionalismul și dedicarea sunt la ele acasă. Și, foarte important, cu sprijinul fiecăruia dintre noi.”, a spus Cristina Comandaşu, manager Radio România Muzical, în deschiderea concertului de la Sala Radio din București, care a avut loc la data de 03.11.2019.

Concertul a fost inclus în proiectul „Moștenitorii României Muzicale”, organizat de Radio România Muzical și Rotary Club Pipera.

Romanian Chamber Orchestra este, prin valoarea componenților săi și contribuția adusă patrimoniului național, un punct de reper pentru cultura românească.

Orchestra a fost creată la inițiativa violonistului Alexandru Tomescu și a violistului Ladislau Cristian Andriș, directorii artistici aiacestui ansamblu, proiectul fiind realizat de Asociația Tribul Artistic din Timișoara.

Romanian Chamber Orchestra este dirijată de maestrul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai importanți dirijori români recunoscuți pe plan mondial, dirijorul principal al Orchestrei Radio din Köln și, începând cu 2021, directorul artistic al Orchestrei Naționale a Franței, câștigător al Premiului Grammy (2020) pentru  „Cel mai bun album instrumental”.

Comentarii

comentarii