Acasă Actualitate Românii din vestul țării trec graniţa, pentru a alimenta în Ungaria, unde...

Românii din vestul țării trec graniţa, pentru a alimenta în Ungaria, unde prețul la benzină și motorină este plafonat

DISTRIBUIȚI

Isteria preţurilor la carburanţi ar fi pornit de la filiala din România a grupului petrolier ungar MOL. Au fost primii care au crescut preţurile. Potrivit unor surse, majorările de tarife din ţara noastră au fost practic o strategie pentru a recupera pierderile cu care se confruntă compania în ţara vecină, unde atenție, preţurile combustibililor sunt plafonate încă de anul trecut.

În Ungaria, situația este mult mai bună pentru cetățenii maghiari pentru că litrul de benzină, dar și de motorină este de 479,9 forinți, adică 6,2 lei. Iar prețurile nu pot să crească mai mult decât atât pentru că, prin lege, benzinăriile nu au voi să le mărească  mai mult de 480 de forinți pe litru.

Încă din luna noiembrie a anului trecut, guvernul maghiar a plafonat prețul combustibililor la acest nivel, pentru a menține inflația în limite cât mai mici. Deși trebuia să expire în luna februarie, măsura a fost prelungită încă trei luni, “chiar dacă foarte multe benzinării s-au plâns că lucrează în pierdere, pentru că atunci când a fost stabilit prețul care a fost înghețat, petrolul era mult mai ieftin”.

Mai mult, în benzinăriile MOL a fost impusă chiar și o limită de cantitate, astfel că fiecare client poate cumpăra maxim 100 de litri de combustibil, pentru a evita situațiile în care oamenii ar fi venit cu recipiente foarte mari să-și facă stocuri pentru o perioadă mai lungă.

Sursa: observatornews.ro

Comentarii

comentarii