Acasă Actualitate Românii umiliți pe aeroportul din Munchen! Maria Grapini revoltată și martoră: ”Voi...

Românii umiliți pe aeroportul din Munchen! Maria Grapini revoltată și martoră: ”Voi ridica problema în Parlamentul European!”

DISTRIBUIȚI

Mai mulți români au trăit o umilință greu de suportat, pe aeroportul din Munchen, Germania, joi 17 februarie, seara, unde din întâmplare a fost martoră și eurodeputata umanistă, Maria Grapini, care se întorcea acasă, în Timișoara.

Situația a fost atât de greu de digerat, încât Grapini extrem de revoltată a decis să vorbească în Parlamentul European de această situație discriminatorie și umilitoare, la adresa românilor.

Iată povestea spusă chiar de Maria Grapini:

”Aseară, joi, 17 februarie, în aeroportul Munchen, la porțile de îmbarcare pentru Cluj și Timișoara, am asistat la o scenă care m-a revoltat! Au venit trei bărbați în uniformă de poliție de frontieră și a legitimat persoanele care așteptau la îmbarcare! Până aici nu mi s-a părut nimic nelalocul lui!

Numai că, după ce au verificat pașapoartele românilor, cărțile de îmbarcare, începe să-i întrebe ce au în bagajele de mâna, câți bani au, dacă au calculatoare… și, în final, îi ia cu bagaje cu tot și îi duce într-o cameră pentru control. Când s-au întors, oamenii erau descumpăniți. Am vorbit cu ei și mi-au spus: ne-au descălțat, au căutat în bagajul de mâna, obiect cu obiect, rădeau și ne controlau!

Oamenii au întrebat, pe bună dreptate: dacă am trecut prin vama, control bagaje, ni s-a eliberat cartea de îmbarcare, de ce își bat joc de noi?

Și aveau dreptate! Dacă au avut o suspiciune la intrarea în Spațiul Schengen, atunci controlul se făcea la intrare nu la îmbarcare!!!!!

Oare ministrul de interne din România ridică aceste problemele cu care se confruntă românii în statele UE, la Consiliul de Miniștri? De ce să fim noi, românii cei care să fim tratați diferit?

Eu voi ridică această problema în Parlamentul European, dar președintele României va vorbi în Consiliul European, unde ar trebui să reprezinte pe toți românii????”, se întreabă revoltată Maria Grapini din Timișoara.

Comentarii

comentarii