Acasă Administraţie Romanița Jumanca, noua șefă a Comisiei de Cultură din CJT, vrea să...

Romanița Jumanca, noua șefă a Comisiei de Cultură din CJT, vrea să dezvolte trasee culturale în Timiș

4540
DISTRIBUIȚI

Romanița Jumanca, cadru didactic la Universitatea de Vest Timișoara, noua șefă a Comisiei de Cultură din cadrul Consiliului Județean Timiș, este hotărâtă să demareze mai multe  proiecte culturale de impact pentru județul Timiș și, bineînțeles, să le continue pe cele existente.

Multe dintre acestea vor fi axate și pe Timișoara Capitala Culturală Europeană. Unul dintre capitolele activității sale va fi îndreptat către tineri. În plus, va insista pe relația cu minoritățile etnice, fiindcă Timișul este un județ multicultural, multiconfesional și multietnic. “Vreau să merg în instituțiile care aparțin de CJT și să discut direct cu directorii, să aflu ce nevoi și proiecte au și cum îi pot ajuta din punct de vedere al activităților culturale. Astfel, vreau să văd ce putem desfășura împreună, să ne ajutăm reciproc. De asemenea, vreau să dezvolt relația de succes cu ONG-urile. Vreau să mai spun că domnul Călin Dobra, șeful CJT, este foarte deschis în ceea ce privește cultura și promovarea județului și apreciez foarte mult tot ceea ce el face. Eu lucrez foarte bine și cu Adrian Negoiță și am nevoie de experiența și expertiza lui în activitatea mea, dar și de experiența  celorlați colegi din CJT, în frunte cu dr. Dan V. Poenaru. Toți cei care vor să mă ajute îi rog să mă ajute, fiindcă eu voi fi deschisă și bucuroasă pentru toate propunerile ce mi le vor înainta. Aici, nu mai e vorba de o chestiune politică și de partid, ci de promovarea și dezvoltarea județului Timiș”, spune Jumanca.

Un capitol aparte va fi destinat tradițiilor și folclorului. Obiceiurile sunt foarte importante pentru toți bănățenii și Jumanca vrea să insiste pentru a fi puse în continuare în valoare. De aceea ea va încerca să aibă o relație fructuoasă cu Centrul de Cultură și Artă, o instituție care face lucruri foarte mari și importante pentru județ. “Pe mine în continuare mă va preocupa promovarea tradițiilor, obiceiurilor și folclorului, fiindcă trebuie să ne punem în valoare  rădăcinile de unde ne tragem. Mă voi concentra și pe grandiosul proiect Timișoara Capitală Cuturală Europeană, pentru promovarea orașului. Vreau să mă axez cu mare atenție și pe relația cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului, fiindcă vreau să dezvoltăm trasee culturale în județ. Vreau să văd ce plus de valoare pot oferi comunele și satele din Timiș și cum să dezvoltăm specificul lor. Eu sunt deschisă la idei și oricine are ceva interesant de propus eu îl ascult cu plăcere și dacă merită pus în practică, așa vom face. Eu chiar am crescut într-un mediu cultural și iubesc tot ce ține de cultură și artă”, mai spune Jumanca. În plus vor fi promovate și muzeele și casele memoriale din județ ale marilor oameni de cultură și artă, fiindcă în multe localități există ceva valoros, care merită scos la lumină.

 

Comentarii

comentarii