Acasă Actualitate Rotary Club Timişoara a încheiat etapa 2020 a proiectului caritabil “Educaţia online,...

Rotary Club Timişoara a încheiat etapa 2020 a proiectului caritabil “Educaţia online, în Satul Bănăţean”, în contextul pandemiei COVID19

788
DISTRIBUIȚI

Clubul Rotary Timişoara a încheiat etapa 2020 a proiectului “Educaţia online, în Satul Bănăţean”, care şi-a propus achiziţionarea a peste 80 de calculatoare şi altă aparatură necesară desfăşurării cursurilor la distanţă, situaţie impusă de pandemie, din care au fost distribuite, până la finele lunii octombrie, 70 de echipamente informatice.

Petru Grigorof, preşedintele Rotary Timișoara 2020-2021, a explicat că, fiind apropiat permanent de comunitate, Rotary Club Timişoara s-a implicat şi de această dată în ajutorarea copiilor din mediu rural, ale căror familii nu au posibilitatea de a cumpăra un laptop personal, pentru procesul de învăţământ, dar şi şcolilor gimnaziale săteşti.

Proiectul “Educaţia online, în Satul Bănăţean” a demarat în această vară, când a devenit clar că o bună parte din anul şcolar 2020-2021 urma să se deruleze online din cauza pandemiei COVID19 şi a început colectarea sau achiziţia a peste 80 de seturi de calculatoare – staţii de lucru, notebooks cu sisteme de operare şi periferice asociate, display-uri, tastaturi, camere web, mouses.

Cele 70 de echipamente informatice asamblate complet au ajuns la şcolile gimnaziale din Chevereşu Mare (10), Racoviţa (9), Moraviţa (10), Boldur (9), Gottlob (9), Mănăştiur (6), Beba Veche (8), Fârdea (3) şi Ohaba Lungă (6), fiind donate direct de către membrii clubului, care s-au deplasat personal în aceste localităţi.

Pe parcursul acestor întâlniri, rotarienii au aflat direct de la reprezentanţii locali ai şcolilor şi uneori direct de la copiii care sunt condiţiile în care se desfăşoară procesul educaţional în acest an dificil şi cum se pot stabili legături cu comunităţile.

Grigorof a accentuat că proiectul Clubului Rotary Timişoara, “Educaţia online în Satul Bănăţean”, va continua şi anul viitor, având deja experienţa primei etape, din 2020.

Astfel, pentru anul 2021, Clubul Rotary Timişoara va lansa două apeluri.

Primul apel se adresează tuturor cluburilor Rotary din Banat. Vă invităm să vă alăturaţi proiectului “Educaţia online în Satul Bănăţean!”, pentru că satele noastre au nevoie de noi.

Al doilea apel se adresează tuturor firmelor, întreprinderilor din Banat care-şi înnoiesc periodic parcul de echipamente informatice. Pregătiţi drumul echipamentelor pe care le înlocuiţi spre şcolile şi copiii de la sat, pentru că acolo ele vor fi de folos.

Rotarienii timişoreni vă stau la dispoziţie cu experienţa proprie pentru colaborare.

Echipa de proiect mulţumeşte în primul rând partenerilor de proiect pentru donaţiile generoase, dar şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiș, pentru buna colaborare, tinerilor de la Rotaract, colegilor din club care au fost solii clubului către localităţile destinatare, precum şi tuturor colegilor care au contribuit la această generoasă acţiune!

Proiectul este realizat de Rotary Club Timişoara, coordonatori fiind Delia Golcea, Mihai Avram și Dan Costineanu.

Soli Rotary au fost: Dorina Hutan-Jurca, Radu Diaconovici, Eugen Truscă, Vali Bota, Andrei Kosa, Samuel Cires, Sabin Ceontea, Daniel Lighezan, Giovan Iuhasz, Petru Grigorof, Mihai Avram, Delia Golcea. 

Rotaract: Anca Ilienescu şi colegii.

Au mai avut contribuţii rotarienii: Dimitrie Craciun, Lia Lucia Epure, Bogdan Brudiu.       

Parteneri de proiect ne-au fost firme importante, printre care Toluna România, Canon Production Printing România, Lansadi, Grafoprint, BergBanat, Grimet Construct, Girod, GIA Consulting, Loxan Attractive şi altele – a mai subliniat Petru Grigorof, preşedintele Rotary Timișoara 2020-2021.

Comentarii

comentarii