Acasă Actualitate Roxana Iliescu: ”A venit momentul să fie redată demnitatea canotorilor timișoreni, să...

Roxana Iliescu: ”A venit momentul să fie redată demnitatea canotorilor timișoreni, să le arătăm faptul că, spre deosebire de primarul Fritz și gașca lui, noi îi prețuim!”

DISTRIBUIȚI

Avocata Roxana Iliescu, consilier local, susține că a venit momentul să fie redată demnitatea canotorilor timișoreni și totodată “să le arătăm faptul că, spre deosebire de primarul Fritz și gașca lui, noi îi prețuim!”.

Roxana Iliescu a identificat un teren pentru construcția unui nou sediu pentru canotorii timișoreni. A înregistrat miercuri la primărie documentele aferente promovării unui proiect de hotărâre prin care “să dăm acest teren în folosință gratuită clubului sportiv CSM Timișoara cu scopul de a-și ridica un nou sediu!”.

Roxana reamintește că, în noiembrie 2023, primarul Fritz a demolat baza sportivă de pe malul Begăi, locul în care canotorii timișoreni de la Clubul Sportiv Municipal Timișoara își desfășurau activitatea.

Toată lumea s-a așteptat ca pentru sportivii care își desfășoară activitatea într-o ramură sportivă înființată încă din 1936 pe meleagurile noastre, care de-a lungul timpului ne-au reprezentat cu succes  atât în competiții naționale, cât și internaționale, primarul să găsească o soluție.

Roxana a mai explicat că primarul Fritz a găsit într-adevăr niște soluții… într-o primă fază le-a oferit, într-un total dispreț, niște containere care de altfel nu au mai ajuns nici până în ziua de azi la dispoziția sportivilor și ulterior i-a trimis pe sportivi în locația fostului Club Sportiv Voința de pe Tudor Vladimirescu, o soluție total neserioasă întrucât acolo clădirile aparțin unui privat.

În tot acest timp, pe fostul amplasament al bazei sportive unde își desfășurau canotorii activitatea, a apărut un teren de baschet în valuri.

Tot în acest timp, canotorii timișoreni, cu premii obținute la competiții naționale și internaționale, au ajuns să iasă cu bărcile pe Bega, printre dărâmăturile șantierului creat, fără vestiare, fără dușuri, fără minimul necesar continuării antrenamentelor.

“Ba mai mult decât atât, i-am văzut cu toții, zilele trecute, cărându-și bărcile în spate prin oraș, parte din bărci fiindu-le sparte în tot haosul creat.

Nu am putut să asist impasibila la toată umilința la care sunt supuși tinerii sportivi și prin urmare, împreună cu funcționari din primărie de bună credință și bine pregătiți, am identificat în această perioadă o nouă locație pentru canotori”, mai scrie Iliescu.

În fapt, este vorba de un teren situat pe strada Timocului nr. 33, pe care consilierii locali pot să-l dea în folosință gratuită Clubului Sportiv Municipal Timișoara, în scopul edificării unui sediu care să asigure acestor sportivi minimul necesar”, scrie Roxana Iliescu.

În concluzie consiliera locală Roxana Iliescu îi cheamă pe cetățeni să fie solidari cu canotorii. Chiar donează bani în sprijinul lor.

“Am pregătit toate actele necesare și am înregistrat astăzi la primăria Timișoara referatul aferent promovării unui proiect de hotărâre de atribuire în folosință gratuită către Clubul Sportiv Municipal Timișoara a terenului identificat cu CF nr. 442582 situat pe Str. Timocului, Nr.33, Timișoara, jud. Timiș, în suprafață de 1078 mp în acte, măsurată 1138 mp.

Terenul este în proprietatea Statului Român, dat în administrarea municipiului, dar în temeiul dispozițiilor art. 36 alin (1) din Legea 18/1991, terenurile aflate în proprietatea statului, situate în intravilanul localităților și care sunt în administrarea primăriilor, trec în proprietatea municipiilor.

 

Este și cazul nostru, demersul de trecere din patrimoniul statului în proprietatea municipiului este doar o formalitate și se poate face odată cu atribuirea în folosință gratuită a acestui teren către CSM, în cadrul aceluiași HCL.

Ce este extrem de important și îmbucurător este faptul că, în urmă analizei situației juridice a acestui teren și a reglementărilor aferente noului PUG, pe locația asta se poate obține autorizare directă pentru edificarea sediului, fără a fi nevoie de PUZ, documentație care ar fi durat aproximativ un an și jumătate dacă nu mai mult până să te apuci să construiești efectiv.

Așadar, odată ce vor primi în folosință gratuită acest teren, reprezentanții CSM Timișoara pot accesa imediat fondurile necesare și să se apuce de construcție, pentru a avea măcar asigurate minime condiții până la venirea frigului.

Eu voi dona bani pentru edificarea acestui sediu și m-aș bucură enorm s-o facem cât mai mulți timișoreni, atât cât putem fiecare, acești copii campioni meritând din plin respectul și aprecierea noastră!”, este mesajul consilierului local Roxana Iliescu.

Comentarii

comentarii