Acasă Actualitate Roxana Iliescu, consilieră locală PRO România, lansează noi acuzații la adresa conducerii...

Roxana Iliescu, consilieră locală PRO România, lansează noi acuzații la adresa conducerii Colterm și a Primăriei Timișoara: „Complicitate menită să determine insolvența”

622
DISTRIBUIȚI

Miercuri, 14 iulie, avocata Roxana Iliescu, consilieră locală la Timișoara din partea PRO România, lansează noi acuzații la adresa conducerii Colterm. Aceasta prezintă un document care ar sugera că directorul general Petre Florinel Nenu și consiliul de administrație au conlucrat astfel încât consilierii locali să nu fie convocați în adunarea generală a acționarilor. Nefiind convocată AGA, nu s-au putut înainta planul de restructurare și planul de eșalonare a datoriilor, iar Coltermul poate acum intra foarte ușor în insolvență, atrage aceasta atenția.

„Despre «salvarea» Colterm, etapa ascunderii documentelor întocmite de experți de către Directorul General, sprijinit de USR/Plus… Sau, cum blochează directorul general documente menite să ajungă pe masa consilierilor locali, în AGA, și decide, ABUZIV/ NELEGAL, să nu fie convocată AGA! Sau, despre prostia membrilor Consiliului de Administrație și servilismul lor față de cei care i-au pus în funcții! Ce vedeți mai jos, este complicitatea dintre Directorul General și Președintele CA, menită să determine insolvența Colterm!”, scrie Roxana Iliescu, într-o postare pe rețelele de socializare.

Documentul atașat de aceasta pare, la prima vedere, unul tipic corespondenței oficiale dintre Primăria Timișoara și compania Colterm. Totuși, apare scris de mână următorul text: Nu se organizează AGA pt că am făcut eu raport”. Directorul general ar fi cel care a scris acest mesaj, consideră Iliescu.

„Vă scriam, în 30 iunie, faptul că, în mod inexplicabil, NU a mai fost convocată AGA pentru a adopta mai multe Hotărâri, inclusiv cea referitoare la reeșalonarea datoriilor Coltermului față de ANAF, respectiv documentația pe OG6/2019. Mai jos, aveți motivul clar, așa a decis directorul general și președintele CA! Conform art. 21 din OG6/2019, organul fiscal competent are obligația de a solicita deschiderea procedurii insolvenței, în condițiile L 85/2014 «în cazul în care debitorul nu depune solicitarea de restructurare în termenul prevăzut», respectiv în 30 iunie 2021. Din păcate, cam asta este situația la Colterm”, mai scrie consiliera locală.

„Mă tem că atât directorul general cât și CA-ul numit de USR/Plus, nu sunt altceva decât marionetele noii administrații. Apucăturile lor cu iz penal combinate cu lipsa de experiență și incompetența, sunt rețeta perfectă pentru cei care-i controlează și îi comandă politic! Oamenii ăștia n-au nimic de-a face cu interesele și binele Colterm, sunt acolo doar pentru a executa ordine și a servi interesele obscure ale unora!”, adaugă Roxana Iliescu.

Tot aceasta, chiar în ședința consiliului local de marți, 13 iulie, venise cu patru amendamente la proiectul de aprobare a profilului membrilor noului consiliul de administrație, care ar urma să fie desemnați prin concurs. Roxana Iliescu ceruse ca numărul de membri în CA să fie de șapte, nu de nouă, iar, dintre aceștia, doi să fie experți juriști și doi experți economici, nu câte unul, cum se menționa inițial.

În plus, aceasta a mai cerut ca experiența să aibă pondere maximă (x1) în nota finală, iar unele capacități, precum cea de „menținere a păcii și echității sociale” să aibă una mai mică (x0,5). În proiectul înaintat consilierilor locali, ponderile erau fix invers. Iliescu a mai considerat și că „expunerea politică” merită să fie unul dintre criterii astfel: o pondere maximă (x1), înmulțită cu cinci puncte (maximum) pentru candidații care nu au niciun carnet de partid, două puncte pentru cei care sunt simpli membri, un punct pentru cei care sunt lideri politici.

Toate amendamentele inițiate de aceasta au fost respinse. În general, consilierii locali ai USR PLUS au luat poziție împotriva acestora. Doar la cel privind apartenența politică, au acuzat „discriminare” și cei din PNL. Drept urmare, acel amendament a primit numai cinci voturi „pentru”. Celelalte trei au strâns în jur de 10, însă pentru aprobare este nevoie de 14.

Evenimentele de marți sunt amintite și în postarea de miercuri a consilierei locale: „Acum înțeleg perfect… am fost total naivă ieri promovând amendamentele care vizau seriozitate în selectarea membrilor pentru noul CA, pentru mandat de 4 ani. Normal că le-au respins… în noul CA trebuie să ajungă cine trebuie, NU cine ar avea toate premisele să contribuie la redresarea companiei Colterm!”.

Comentarii

comentarii