Acasă Administraţie Roxana Iliescu critică felul în care useriștii au încercat să „scoată la...

Roxana Iliescu critică felul în care useriștii au încercat să „scoată la licitație un spațiu ocupat de un chiriaș”. De fostul deputat Cornel Sămărtinean, mai precis

DISTRIBUIȚI
Roxana Iliescu, sursă – Facebook

Miercuri, 16 martie, se implică și Roxana Iliescu, consilier local PRO România, în scandalul care privește spațiul de pe Alba Iulia nr. 2. Vorbim de spațiul de 42,52 mp pentru care primăria are contract de închiriere cu firma fostului deputat PMP Cornel Mircea Sămărtinean. Această societate comercială plătește 15 euro/mp municipalității, dar subînchiriază la rându-i unui terț același spațiu cu 52 euro/mp. Marți, useriștii din Consiliul Local Timișoara au decis să scoată la licitație spațiul, după ce anterior executivul refuzase o prelungire a înțelegerii cu firma fostului deputat.

După cum poate era de așteptat, așa cum a făcut-o și în ședință, Roxana Iliescu se poziționează împotriva actualei administrații useriste. Nu ar fi prima dată când consiliera locală PRO România atrage atenția conducătorilor primăriei că nu respectă legea. Pe scurt, Iliescu le atrage atenția useriștilor – în mod special Paulei Romocean, Rodicăi Militaru și viceprimarului Ruben Lațcău – că spațiul, legal vorbind, încă are chiriaș. Astfel, aceștia ar fi mințit cu o zi înainte când au spus că ar exista o „clauză suspensivă” care ar fi permis scoaterea la licitație a spațiului fără a exista un proces verbal de predare-primire.

„Administrația Fritz și două distinse doamne de la USR… care nu sunt doar distinse ci și «foarte bine» pregătite juridic, Romocean și Militaru, susținute puternic de vicele Lațcău și el «foarte bine» pregătit în general, vor să scoată la licitație un spațiu care este ocupat în continuare de un chiriaș! Nu discutăm aici detalii despre chiriaș… că ocupă cu drept, fără drept acel spațiu, cert este că nu se dă plecat și e in spațiu cu tot cu catrafusele din dotare și mai mult decât atât a mai și declanșat procedura prealabilă pe contencios administrativ, atacând refuzul primăriei de prelungire a contractului de închiriere.

În aceste condiții, doamnele susțin declanșarea de îndată a procedurii de licitație publică deschisă cu strigare, eliminând printr-un amendament aseară în plen articolul din Proiectul de Hotărâre care menționează: «Procedura licitației publice deschise cu strigare se va realiza după întocmirea procesului-verbal de predare-primire, astfel încât spațiul va fi liber de sarcini». Deci, vor scoaterea la licitație de îndată fără a avea un Proces – Verbal de predare primire încheiat între Primărie și chiriașul cu bucluc (care ar fi existat doar în cazul în care acest chiriaș părăsea de bună voie spațiul), cu un litigiu deja declanșat de chiriaș și fără a avea vreo Sentința Civilă definitivă de evacuare a acestuia.

Pe de alta parte, au invocat o presupusă «clauză suspensivă» care le-ar permite scoaterea la licitație în condițiile expuse mai sus… numai că, această prevedere există doar în capul și pe buzele doamnelor … și mai puțin în documentația de atribuire, adică în Caietul de Sarcini/ Fișa de atribuire si Contractul aferent licitației (documente care reprezintă parte integrantă a Proiectului de Hotărâre de scoatere la licitație menționat mai sus)”, explică Roxana Iliescu.

Tot aceasta amintește că aceiași useriști au ținut să o elimine din comisia SAD: „Cam atât au putut să clocească până acum cele două doamne în Comisia Spații cu altă Destinație (SAD) din care m-au eliminat! Bună treabă au făcut! Vor scoate spațiul la licitație in condițiile visate, când o zbura porcu’! Dacă nu mă eliminau, le-aș fi explicat încă din ședința comisiei SAD cum trebuie să procedeze legal și evitau să se facă de râs votând un proiect de hotărâre nelegal. Așa, pot să folosească proiectul eventual pe post de evantai și toată lumea să realizeze încă o dată, cam care le este măsura pregătirii pe care o au, într-o chestiune de altfel foarte simplă”, adaugă consilierul local PRO România.

De altfel, inclusiv fostul deputat PMP ne-a spus că nu există acest proces verbal de predare-primire și că, în aceste condiții, nu este obligat să părăsească spațiul. Acesta a început și procedura de atacare în instanță a deciziei de a nu fi prelungit contractul. Cât despre preț, Sămărtinean susține că firma sa doar s-a conformat tarifelor stabilite de fosta administrație. În plus, nivelul chiriei ar lua în calcul și investițiile făcute.

În 2018, Roxana Iliescu, vicepreședinte al CJT la acea vreme, concura împotriva lui Sămărtinean pentru șefia PMP Timiș. A ieșit ceva scandal, dar acesta din urmă a câștigat cu un scor de 303 la 17. La scurt timp după aceea, Roxana Iliescu anunța că demisionează din partid.  

Comentarii

comentarii