Acasă Administraţie Roxana Iliescu, după anunțul că E.On „închide robinetul” la Colterm: „În asta...

Roxana Iliescu, după anunțul că E.On „închide robinetul” la Colterm: „În asta se traduce încrederea reprezentanților companiei de gaz în primarul Fritz”

442
DISTRIBUIȚI
Roxana Iliescu, sursă – Facebook

Miercuri, 21 octombrie, reprezentanții Primăriei Timișoara anunțau că E.On a înștiințat compania locală de termoficare Colterm că, începând cu 25 octombrie, nu va mai livra gaz. Într-un comunicat de presă, Dominic Fritz invoca datoriile istorice ale companiei, creșterea spectaculoasă a prețului la gaz și lipsa de intervenții de la nivel central drept cauze ales acestui lucru. Deși primarul amintea că municipalitatea deja a luat câteva măsuri, consilierul local PRO România Roxana Iliescu nu a fost convinsă de bunele intenții ale administrației Fritz.

„E-On închide robinetul la Colterm începând cu 25 octombrie. Pe înțelesul meu: în asta se traduce încrederea reprezentanților companiei de gaz în primarul Fritz, atotștiutoru’ vice Lațcău și-n păpușile lor numite la Colterm, obediente și mediocre, înscăunate în CA sau pe post de directori generali interimari (în număr de 3 în mai puțin de un an), nu să se zbată pentru societate, ci să execute ordinele lor aiuristice!”, începe Roxana Iliescu ultima sa postare pe rețelele de socializare.

Aceasta acuză administrația Fritz și oamenii numiți de aceasta la conducerea companiei că „s-au jucat tot anu’ de-a marii șefi, infatuați, obtuzi și lipsiți de orice urmă de empatie”, că „au manipulat clamând «salvarea» Coltermului de către Banca Mondială” și că „au pozat în marii salvatori ai planetei, clamând arderea gazului când prețul gazului atinsese deja record istoric din ultimii 100 de ani, lăsând totodată societatea cu zero stoc de cărbune pentru această iarnă”.

„Astea le-au fost preocupările și acum cerșesc milă… pardon, cărbune, dar care cărbune pot să se uite la el dacă nu au gaz( cărbunele are nevoie de suport de ardere asigurat de gaz). Ahh… și mai fac ceva: manipulează în continuare, aruncând întreg dezastrul exclusiv pe seama vechii moșteniri și pe seama creșterii semnificative a prețului la gaz- aceste probleme, datorii istorice la stat și furnizori și prețul gazului, le au și ceilalți, dar nu am auzit să li se închidă robinetul și să cerșească lignit”, continuă consilierul local PRO România.

În schimb, o soluție mai bună, dar care nu a fost luată în calcul, consideră Roxana Iliescu, ar fi fost încheierea unui contract bilateral cu E-on, pe o perioadă de cel puțin un an de zile. Acest lucru ar fi putut fi facilitat de Anca Dragu, președinta Senatului, colegă de partid cu Fritz. Astfel, ar fi fost securizat un minim necesar de gaz pentru perioada de iarnă. În plus, spune tot Iliescu, ar fi trebuit făcute încă din vară stocurile de cărbune.

„Apropo de cărbune… primarul Fritz ne anunță triumfător că tocmai a sosit «o ganitură» de cărbune. Știți ce înseamnă asta? Firimituri! Aproximativ 1.250 tone, adică necesarul pe o zi…( într-o iarnă Colterm “mănâncă” aproximativ 300.000 de tone de cărbune pe un scenariu de consum preponderent de cărbune). Soluții? Întotdeauna se pot găsi soluții, însă sunt greu de realizat când ești lipsit de credibilitate!”, încheie Roxana Iliescu.

Comentarii

comentarii