Acasă Administraţie Roxana Iliescu: ”Primăria Timișoara a omis să anunțe care este numărul terenurilor...

Roxana Iliescu: ”Primăria Timișoara a omis să anunțe care este numărul terenurilor pline de ambrozie pe care le deține în proprietate”

DISTRIBUIȚI

Marți, 7 iunie, Roxana Iliescu, consilier local PRO România, cere anumite clarificări privind campania de combatere a ambroziei pe care o desfășoară Primăria Timișoara în iunie 2022. Asta după luni municipalitatea anunța că a emis peste 300 de somații pentru proprietarii terenurilor pe care a fost identificată planta, cerând implicare din partea celor cărora le-a atras atenția. Concret, Roxana Iliescu vrea să știe și câte terenuri „cu probleme” are primăria și care ar fi suprafața acestora.

„Ne anunță că a transmis până în data de 05.06.2022, un număr de 326 de somații persoanelor fizice și juridice care au obligația de a efectua lucrări de combatere a ambroziei, în caz contrar urmând să se emită avertismente, iar ulterior se vor aplica sancțiuni cu amendă de la 1.000 lei- 20.000 lei. Perfect! Ce însă a omis Primăria să anunțe este numărul terenurilor pe care le deține în proprietate pline de ambrozie și suprafața totală pentru care a contractat combaterea buruienii! Așa ar fi fost firesc dacă tot se arată interesată de sănătatea noastră…să pună umărul în combaterea ambroziei nu doar prin transmiterea a sute de notificări și amenințări cu amenzi usturătoare, ci și prin eradicarea buruienii de pe propriile terenuri! Așteptăm răspuns…!”, scrie Roxana Iliescu marți, pe pagina sa de Facebook.

Ce-i drept, anterior primăria oferise parțial informațiile solicitate de consilierul local. Mai precis, la mijlocul lunii mai, atunci când anunța începutul campaniei împotriva ambroziei, reprezentanții primăriei transmiteau că au identificat 449 de terenuri cu ambrozie, dintre care 91 ar aparține primăriei sau altor instituții publice.

Comentarii

comentarii