Acasă Administraţie Roxana Iliescu va ajunge să prezideze, într-un final, ședințe ale Consiliului Local...

Roxana Iliescu va ajunge să prezideze, într-un final, ședințe ale Consiliului Local Timișoara

DISTRIBUIȚI
Roxana Iliescu, sursă – Facebook

La finalul lunii februarie, Roxana Iliescu, consilier local PRO România, ar fi trebuit să fie aleasă să prezideze ședințele Consiliului Local Timișoara din lunile martie, aprilie și mai. Atunci, însă, useriștii nu s-au ținut de înțelegerile făcute la început de mandat și, cu concursul ex-liberalului Raul Ambruș, l-au pus pe Ruben Lațcău în această postură. După trei luni, pe 24 mai, a venit timpul să fie ales un nou președinte, iar tocmai același Ruben Lațcău a propus-o pe Roxana Iliescu.

În aceeași ședință, Roxana Iliescu a avut și un amendament la programul cultural al Casei de Cultură, amendament care nu a mai ajuns să fie votat. Mai exact, Iliescu ar fi vrut ca Festivalul de Operă și Operetă să primească 50.000 de lei pe această agendă, însă nu a mai fost cazul. Conducerea Operei Naționale din Timișoara a aplicat pentru finanțări prin apelurile Centrului de Proiecte și Consiliului Județean Timiș, astfel că Roxana Iliescu a rămas cu promisiunea că propunerea sa se va rediscuta doar dacă nu vor veni bani din celelalte două surse.

Despre cele două întâmplări din plenul de marți dă detalii chiar Roxana Iliescu, într-o postare pe rețelele de socializare:

„După cum deja cunoașteți, tradiționalul Festival de Operă și Operetă pe care Primăria îl organizează împreună cu Opera Națională Română din Timișoara încă din anul 2005 (!), a fost scos anul acesta de pe Agenda Culturală a Casei de Cultură. A fost primul festival de acest gen organizat în aer liber din România!

Pentru toată bucuria adusă de acest festival timișorenilor de-a lungul acestor ani, în plenul de astăzi am formulat un amendament la Proiectul de Hotărâre privind aprobarea agendei privind manifestările culturale din anul 2022 a Casei de Cultura, care a vizat reintroducerea și finanțarea în continuare a acestui festival.

Ca urmare a formulării amendamentului, am fost informați de primarul Fritz că reprezentanții Operei au depus o solicitare de finanțare la Centru de Proiecte și totodată primarul a promis că în cazul în care nu vor obține finanțarea prin Centru de Proiecte, vom finanța festivalul prin Casa de Cultură!

În fapt, nici nu contează modalitatea în care finanțăm acest festival, ci important este ca tradiția să meargă mai departe iar acest festival să continue să încânte timișorenii ca în fiecare an, la începutul toamnei.

În altă ordine de idei, tot în plenul de astăzi, am obținut votul de încredere al colegilor mei consilieri locali pentru care le mulțumesc, urmând ca în lunile iunie-august să prezidez ședințele plenurilor Consiliului Local”.

Comentarii

comentarii