Acasă Cultura Rugă pentru pace, la Timișoara

Rugă pentru pace, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Compania de teatru independent Arte-Factum Timișoara va difuza, luni, 28 februarie 2022, înaintea spectacolului  dosztoievskij b@r/reopening, spotul campaniei Rugă pentru pace, inițiată  de Radio România Cultural, ca apel la solidaritate, empatie și compasiune cu tragedia războiului din Ucraina.

„Cândva Dostoievski a pus întrebarea: ,,Există oare vreo justificare a păcii, a fericirii noastre şi chiar a armoniei eterne, dacă în numele lor, pentru un fundament mai solid, se va vărsa fie şi cea mai mică lacrimă a unui copil nevinovat?” Şi a răspuns tot el: ,,Lacrima aceasta nu justifică nici un progres, nici o revoluţie. Nici un război. Ea mereu va cântări mai mult. Doar o mică lacrimă…”- este mesajul citit de poeta Ana Blandiana în campania Rugă pentru pace, care va fi difuzat, în premieră națională, înaintea spectacolului dosztoievskij b@r/reopening.

Spectacolul #dosztoievskij b@r/reopening va fi jucat luni, 28 februarie 2022, de la ora 19,  în studioul Franciscan al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș (Timișoara, str. E. Ungureanu 1), iar în deschidere va fi difuzat spotul campaniei de solidaritate.

Spectacolul dosztoievskij b@r/reopening este un eseu teatral despre conștiință, crimă și vinovăție: destructurăm și recompunem, cu mijloace teatrale, mecanisme extreme de validare a iluziilor despre noi înșine, procese  care au făcut din Rodion Romanovici Raskolnikov un ucigaș, pentru a înțelege ce mai înseamnă  conștiința, cum se raportează, intim și personal, oameni de orice vârstă, astăzi, la această noțiune”, explică  regizorul Levente Kocsárdi.
În seara de 5 martie,  pe postul public și  în numeroase  săli de spectacol din România  va fi transmis același mesaj.

Vă aștept alături de noi, la spectacol , în acest gest de conștiință și  solidaritate umană! -îndeamnă organizatorii.

Comentarii

comentarii