Acasă Actualitate Ruga și Festivalul Tocăniței, cu mâncare bună și poftă de joc, la...

Ruga și Festivalul Tocăniței, cu mâncare bună și poftă de joc, la 7 km de Timișoara

DISTRIBUIȚI

Primăria, Consiliul Local și Dumbrăvița TV organizează, cu ocazia sărbătorii Rusaliilor, în zilele de 12 și 13 iunie, Ruga Dumbrăvița, cu invitați de seamă, mâncare bună și poftă de joc!

Pe scena din Parcul Central vor urca artiști cunoscuți de muzică populară și nu numai. Duminică, de la ora 18:00 evoluează pe scenă: Carmen Popovici Dumbravă, Mariana Șușca, Toni Bagiu, Alex de la Orăștie, Marius Cîrnu și Ionița Ienea.

Luni, 13 iunie, în cea de-a doua zi de sărbătoare, are loc și Festivalul Tocăniței, între orele 10:00 – 17:30, eveniment reluat după doi ani de întrerupere din cauza pandemiei. Dumbrăvițenii încing ceaunele într-o întrecere deja tradițională pentru desemnarea celei mai bune tocănițe la ceaun. Participarea concurenților este gratuită, se gătește exclusiv pentru degustări, porțiile de tocăniță nu se vând. În afara porțiilor pentru juriu, tocănița se degustă cu prietenii sau se oferă publicului, gratuit.

De la ora 18:00, pe scenă va urca Ramona Vița.

Organizatorii asigură premiile și voia bună, iar mâncarea va fi disponibilă la comercianți: grătare, dulciuri, băuturi și altele.

Comentarii

comentarii