Acasă Actualitate Ruga Timișoarei și ziua dedicată minorităților, sub același „acoperiș”, în cadrul „Banatica”....

Ruga Timișoarei și ziua dedicată minorităților, sub același „acoperiș”, în cadrul „Banatica”. Programul manifestațiilor din 10, 11 și 12 septembrie 2021

720
DISTRIBUIȚI

În weekendul 10 – 12 septembrie, la Timișoara va avea loc „Banatica”, eveniment care reunește, în acest an, Ruga Timișoarei și ziua dedicată minorităților. Partener la acest eveniment este Arhiepiscopia Ortodoxă a Timișoarei. Pentru ruga din acest an, conform Agendei culturale aprobate de Consiliul Local Timișoara în iunie, au fost oferiți 100.000 de lei, pentru mai multe acțiuni punctuale, printre care se regăsesc și unele privind minoritățile etnice.

„Vor fi trei zile de activități diverse: de la expoziții, teatru, muzică, degustări de produse tradiționale, ateliere de dansuri și instrumente populare, parade ale costumelor specifice, spectacole folclorice cu soliști îndrăgiți, la mult așteptatul joc de rugă, în compania Ansamblului Timișul. Toate sunt menite să retransmită importanța folclorului, care, atunci când este în forma sa pură, stă la rădăcina celor mai valoroase forme de expresie culturală”, se arată în comunicatul de presă trimis de Camelia Mingasson, directorul interimar al Casei de Cultură.

În comunicatul de presă trimis luni, 6 septembrie, Casa de Cultură se folosește de un vers dintr-o piesă a trupei Subcarpați – „Folclorul este oxigen pentru un popor astmatic” – drept motto.

Conform programului, ziua de vineri va fi cea dedicată efectiv „Rugii Timișoarei”. Vor fi, în paralel, evenimente în trei locații diferite din oraș. Spectacolul și jocul de rugă cu Ansamblul Timișul, probabil cel mai important dintre cele trei, ar urma să se desfășoare în Parcul Rozelor, începând cu ora 17.30. Ziua de sâmbătă va fi dedicată evenimentelor minorităților, iar duminică va avea loc, la ora 12.00, după oficierea liturghiei, un concert de muzică sacră, urmat de o depunere de coroane.

Iată programul evenimentelor din weekendul 10 – 12 septembrie:

Comentarii

comentarii