Acasă Administraţie Rugbystii de la Timişoara Saracens faultați de Curtea de Conturi

Rugbystii de la Timişoara Saracens faultați de Curtea de Conturi

DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu nu riscă să continue finanțarea. de teama vizitelor de la DNA şi de audieri la Parchet

timisoara-saracensO veste proastă pentru sportul timişorean, dar şi pentru cel naţional: conducerea Clubului de Rugby Timişoara Saracens RCM UVT – l-a anunţat, marţi, pe primarul Nicoloae Robu despre consecinţele blocajului financiar cu care clubul se confruntă în acest moment, ceea ce poate conduce la retragerea Clubului din Turneul de calificare pentru Challenge Cup.
„Club nostru dă jumătate din echipa naţională a României, care a ajuns să evolueze cu marile puteri ale lumii în acest extrem de greu şi de nobil sport. În scrisoarea adresată de conducerea Clubului se vorbeşte despre retragerea Clubului de Rugby Timişoara Saracens RCM UVT din Turneul de calificare pentru Campionatul European Challenge Cup, care ar urma să înceapă pe data de 21 noiembrie 2015, când este programat deja primul meci al echipei noastre contra campioanei Spaniei. Şi se spune că dacă echipa nu va putea să se susţină pe tot parcursul competiţiei europene, atunci consecinţa ar fi excluderea României din Campionatele Europene Intercluburi pentru o perioadă nedeterminată. Adică, dacă ei nu vor putea să se susţină şi să participe, urmările se vor repercuta asupra României”, a afirmat primarul, citind din scrisoarea Saracens RCM UVT.
Conducerea Clubului este responsabilă şi-şi pune problema ce e de făcut, pentru că aventurarea înscrierii în Cupele Europene fără garantarea posibilităţii de onorare a prezenţei, de jucare a fiecărui meci ar avea consecinţe catastrofale. În plus, există parteneriate internaţionale pe care Clubul le are şi se decredibilizează şi decredibilizează România, unul dintre ele fiind parteneriatul cu englezii de la Saracens.
„Nu oricine poate avea un astfel de parteneriat. Ei anunţă că sunt la limita luării unei decizii de retragere şi aşteaptă din partea Municipalităţii o garantare că vor fi sprijiniţi în continuare financiar, clubul, astfel, numai cu banii privaţi pe care-i pot atrage nu se face faţă cheltuielilor nici măcar din competiţia internă, darămite în competiţii externe. Ei spun că 36% din totalul veniturilor provin din mediul privat şi restul de 64% provin de la CLT şi CJT, cea mai mare parte, din partea CLT. La baschet, toţi străinii au plecat. Jucătorii străini încep să se gândească dacă nu e cazul să-şi caute alte variante, pentru că la ei nu există o legătură sufletească. Noi trebuie să oferim garanţii”, a detaliat Robu.
Dar, temându-se de vizite pe la DNA şi de audieri în justiţie, edilul declară că nu riscă.
„Oricât iubesc sportul, în general, oricât ţin la Timişoara, oricât iubesc cultura, nu pot să mă expun semnând pentru virarea de bani pe o formulă pe care Curtea de Conturi o consideră ilegală, deşi am convingerea totală că acea formulă este perfect legală şi aceeaşi părere ca şi mine o au toţi juriştii cu care am vorbit, din primărie, din societate, în general. Dar aceeaşi convingere o au judecătorii, şi nu e unul singur, în Timişoara sunt mai mulţi, iar în ţară sunt şi mai mulţi, care au aprobat asocieri ca acelea în care sunt prezente CLT şi CJT. Aici nu e vorba despre niciun act de rea-credinţă, ci despre lucruri care s-au întâmplat cu convingerea fermă a tuturor actorilor implicaţi că totul este perfect legal. Eu cred că această Rezoluţie a Curţii de Conturi este un act nu numai nedrept, ci chiar abuziv, aceasta este percepţia mea. Deşi am aceste convingeri, rog să fiu înţeles că nu pot să mă expun semnând pentru sume foarte mari, pentru că aşa sunt legile în România, încât când o decizia a Curţii de Conturi devine obligatorie, trebuie să o respecţi. Poţi să nu o respecţi când câştigi în instanţă, dar atunci când vom câştiga în instanţă – pentru că cred că România este, totuşi, un stat de drept (…) – toate aceste cluburi vor fi moarte”, a explicat primarul.
Speranţa primarul este ca în plenul CLT de vineri să se aprobe un nou cadru, care şi el este legal, dar nu e la fel de convenabil ca cel pe care l-a folosit primăria până acum (care a intrat în uz în 2010 în Timişoara). „Primăria nu mai plăteşte nicio cotizaţie către niciuna dintre structuri şi se declanşează o competiţie de proiecte pe Legea 350 şi dacă proiectele întocmite de aceste structuri vor îndeplini cerinţele competiţiei, atunci se vor putea aloca bani, dar nu retroactiv”, a adăugat primarul.
Deci, este posibil ca magistraţii să decidă că pacientul avea dreptul la perfuziile cu care Curtea de Conturi nu a fost de acord, dar în momentul în care se pune perfuzia, pacientul nu mai are nici organe de prelevat.

Comentarii

comentarii