Acasă Actualitate Rusaliile 2020, în Caraș Severin

Rusaliile 2020, în Caraș Severin

835
DISTRIBUIȚI

De Rusalii2020, părintele episcop Lucian a săvârşit Sfânta Liturghie urmată de slujba Vecerniei plecării genunchilor, în Catedrala Episcopală din Caransebeș Caraș Severin, cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

 „Astăzi în duminica Rusaliilor am primit pe Duhul Cel Preasfânt, dar în fiecare zi când participăm la o Sfântă Liturghie Duhul Sfânt se pogoară peste noi și peste darurile ce le punem înainte.

Biserica noastră de aproape 2000 de ani trăiește o Cincizecime continuă, pentru că Duhul Sfânt s-a pogorât în vremea aceea peste Sfinții Apostoli în cetatea Ierusalimului, dar același Duh Sfânt se pogoară și peste noi ori de câte ori ne adunăm în numele Domnului la rugăciune și binecuvântăm în biserică Împărăția Tatălui și a Fiului și a Duhului Sfânt”, a spus PS Lucian în cuvântul de învățătură.

 „Îl avem pe Duhul Sfânt în noi pentru că ne-am botezat în numele Tatălui și al Fiului și al Duhului Sfânt, suntem membrii ai Bisericii lui Hristos, suntem mădulare ale acestui trup tainic, care este Biserica, iar Capul Bisericii este Hristos, dar dacă noi nu dorim să conlucrăm cu Duhul Sfânt nu putem să ajungem la o viață spirituală înaltă.

Îl rugăm pe Duhul Sfânt să se pogoare peste noi, să ne mângâie cum i-a mângâiat pe Sfinții Apostoli și să ne învețe să avem inimă curată, bună, înfrântă și smerită, să avem răbdare, râvnă și evlavie, să fugim de păcate și să ne împodobim cu sfintele virtuți ale desăvârșirii”, a mai spus PS Lucian.

În cadrul slujbei Vecerniei în cadrul căreia s-au rostit rugăciunile speciale, chiriarhul a sfinţit, potrivit tradiţiei bisericii, spicele de grâu care au fost împărţite credincioşilor, alături de anaforă şi iconiţe cu Praznicul Rusaliilor.

Comentarii

comentarii