Acasă Actualitate Rutina de beauty seara: de ce produse ai cu adevărat nevoie?

Rutina de beauty seara: de ce produse ai cu adevărat nevoie?

DISTRIBUIȚI

Rutinele de beauty devin din ce în ce mai populare în întreaga lume. De ce? Ei bine, îngrijirea pielii a devenit mai mult decât doar despre frumuseţe, De aceea, din ce în ce mai multe persoane aleg să îşi îngrijească pielea, atât pentru efecte ce ţin de aspectul fizic, cât şi pentru sănătatea ei. Mai mult, brandurile de cosmetice abordează din ce în ce mai transparent subiectul ingredientelor cosmetice. Astfel, este mai uşor ca niciodată să înţelegi ce substanţe se folosesc pentru a îngriji tenul, dar şi ce substanţe trebuie să eviţi.

Rutina de beauty îţi va asigura un ten îngrijit, cu un aspect sănătos, dar şi sănătatea propriu-zisă a pielii. Pielea, cel mai mare organ al corpului, este expusă zilnic la factori de mediu agresivi. Cel important dintre aceştia este soarele. În prezent, se ştie cu certitudine în domeniul medicinei că acesta să face responsabil de îmbătrânirea pielii, dar şi de boli grave dermatologice. Astfel, nicio rutină de beauty nu poate începe fără o cremă cu factor de protecţie potrivită.

Pentru a avea grijă corect de pielea ta, o rutină de dimineaţă şi una de seară sunt suficient. Dacă dimineaţă este esenţial să pregăteşti tenul pentru machiaj şi să îl protejezi de soare, seara te poţi bucura de diverse seruri şi creme, de exfoliere sau de un masaj relaxant.

Află de ce produse ai cu adevărat nevoie în rutina de beauty de seară şi în ce ordine le aplici:

Demachiant

Primul pas în rutina de beauty de seară îl reprezintă demachierea tenului. Fie că te-ai machiat sau vrei să îndepărtezi crema cu SPF, vei avea nevoie de un produs care poate elimină cu succes astfel de substanţe.

Din fericire, există o mulţime de tipuri de demachiant la care poţi apela. Printre cele mai populare se număra apa micelara. Acesta se aplică pe dischete demachiante, şi se aplică cu mişcări circulare pe ten, pentru a îndepărta urmele de machiaj şi SPF. Dacă alegi apa micelara, optează pentru un produs ce se poate folosi în siguranţa atât pe ten, cât şi pe buze şi ochi.

O altă opţiune populară este balsamul de curăţare. Acesta se aplică întâi pe degete, iar mai apoi se masează blând întreaga faţă. Ingredientele din balsamul de curăţare vor topi machiajul şi impurităţile. Mai apoi, trebuie să clăteşti fața cu apă călduţă.

Obligatoriu, după demachiere trebuie să cureţi tenul cu un produs ce necesită clătire.

Produs de curăţare

Un gel, o cremă sau o spumă de curăţare nu trebuie să lipsească din rutina de beauty. De ce? Pentru că demachierea cu balsamul de curăţare sau cu apă micelara nu îndepărtează complet impurităţile de pe ten.

Aşadar, după ce te-ai demachiat, umezeşte puţin faţa şi aplică un produs de curăţare ce necesită clătire. Clăteşte din abundenţă cu apă călduţă, iar tenul tău va fi curat şi reîmprospătat.

Toner

Tonerul este un pas opţional în rutina de beauty de seară. Dacă totuşi alegi să îl foloseşti, poţi opta pentru un toner hidratant sau un toner ce targeteaza imperfecţiunile cu ingrediente precun acizii AHA sau BHA. De asemenea, poți opta pentru un toner ce targeteaza aspectul tern ori petele pigmentare, cu ingrediente precum niacinamidele sau alpha arbutin.

Nu uita să foloseşti mereu SPF pe timpul zilei dacă foloseşti produse cu ingrediente ce sensibilizează pielea, precum acizii AHA şi BHA sau retinolul.

Tonerul se aplică în cantitate mică pe o dischetă demachiantă şi mai apoi prin mişcări de tapotare pe piele.

Seruri şi creme cu acţiune specifică

Poţi include în rutina ta de seară un serum sau o cremă cu acţiune specifică, în funcţie de rezultatele pe care vrei să le obţii. Printre cele mai populare ingrediente active se număra retinolul, acidul azelaic, peptidele, acizii AHA, BHA şi PHA, niacinamedele şi ceramidele.

Cel mai bine este să ceri sfatul medicului tău dermatolog pentru a introduce în rutină corect ingredientele de care ai nevoie.

Poţi încheia rutina de seară, indiferent dacă alegi să aplici seruri ori creme cu ingrediente active, cu aplicarea unei creme hidratante potrivite tipului tău de ten.

Produsele pentru păr

Părul are şi el nevoie de îngrijire. Atunci când îl speli, foloseşte produse blânde care să se potrivească nevoilor acestuia. Mai apoi, nu uita să îl coafezi cu grijă. Cea mai simplă şi eficientă alegere este peria rotativă. Cu ajutorul periei rotative poţi să îţi coafezi părul într-o mulţime de feluri, rapid şi uşor. Mai mult, comparativ cu placa de păr, peria rotativă este mult mai prietenoasă cu firul de păr.

Nu uita să aplici protecţie termică înainte de folosirea periei rotative şi să finisezi coafura cu puţin ulei de păr. Optează pentru o perie rotativă BaByliss sau o perie rotativă Rowenta dacă îţi doreşti funcţii avansate şi calitate înaltă.

Rutina de beauty de seară poate fi un moment plăcut pe care îl dedici pentru a avea grijă de tine. Alege produsele potrivite tipului tău de ten, cere sfatul dermatologului când este nevoie şi nu te culca niciodată fără să îţi cureţi fața.

 

Comentarii

comentarii