Acasă Actualitate S-a deschis perioada de exprimare a opțiunilor timișorenilor pentru noi idei creative,...

S-a deschis perioada de exprimare a opțiunilor timișorenilor pentru noi idei creative, privind fântâna de la punctele cardinale

DISTRIBUIȚI

Săptămâna Verde Europeană la UVT este în 2022 la cea de-a cincea ediție, evenimentul UVT, fiind selectat de Comisia Europeană ca eveniment partener al Săptămânii Verzi Europene, un program european care are loc la nivel internațional în perioada 30 mai – 5 iunie 2022.

Proiectul Reimaginarea Fântânii „Punctele Cardinale” ca insulă de biodiversitate face parte din viziunea globală propusă în calendarul din Săptămâna Verde Europeană la UVT șia fost propus de către Aquatim SA, ca ca deținător al drepturilor de utilizare a Fântânii „Punctele Cardinale”.

UVT a răspuns ideilor inițiale prin organizarea unei abordări sistemice a procesului de generare a opțiunilor pentru proiectul creativ al Fântânii „Punctele Cardinale”.

Axul central al proiectului constă în colaborarea dintre cadrele didactice și studenții aparținând de cele trei facultăți ale UVT (FADCBG și FSP), cu participarea Centrului de Transfer Tehnologic și Inovare al UVT din structura ICAM. În acest mod, studenții sunt parte activă a unui proiect prin care UVT își propune să contribuie la creșterea stării de bine în comunitate, ideile creative propuse de aceștia pentru reimaginarea Fântânii „Punctele Cardinale” fiind deopotrivă estetice și funcționale, în aliniament cu Noul Bauhaus European.

Consilierul directorului general Aquatim SA, Robert Șerban, a transmis organizatorilor: „Parteneriatul dintre Aquatim și UVT se concretizează într-un mod binevenit, proiectul reconfigurării Fântânii „Punctele Cardinale” fiind o ocazie excelentă pentru a propune un alt mod de a vedea lumea, un mod care adresează și nevoia de verde, de ecologie. UVT arată astfel care este tocmai sensul unei universități: de a provoca în mod constant comunitatea, dar și de a oferi soluții, cum se întâmplă prin acest proiect care a generat peste 10 proiecte spectaculoase.”

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Suntem bucuroși să anunțăm deschiderea perioadei de vot public pentru ideile creative propuse de echipele UVT în cadrul proiectului de   Reimaginare a Fântânii „Punctele Cardinale” ca insulă de biodiversitate. UVT este alături de Aquatim SA, propunând comunității timișorene câteva alternative creative pentru modernizarea prin biodiversitate a celebrului spațiu central timișorean.”

Exprimarea publică a opțiunilor din comunitate și desemnarea celei mai bune idei creative propusă de către studenți, vizând reimaginarea Fântânii „Punctele Cardinale”, se vor putea exprima până 31 octombrie 2022, după care proiectul cu cele mai multe opțiuni va fi adus în comunitatea de arhitecți, proiectanți, peisagiști, hidrotehniști din Timișoara, pentru a putea ajunge la o soluție tehnică matură și fezabilă.

Preferințele publicului timișorean se vor putea exprima prin utilizarea formularului online accesibil prin scanarea QR-code intrand pe acest link

https://www.uvt.ro/ro/comunicate-presa/se-deschide-perioada-de-exprimare-a-optiunilor-timisorenilor-pentru-noi-idei-creative-in-cadrul-proiectului-reimaginarea-fantanii-punctele-cardinale-ca-insula-de-biodiversitate/

 

Comentarii

comentarii