Acasă Politica S-a încheiat sezonul transferurilor la Pro România. Partidul trece la consolidare şi...

S-a încheiat sezonul transferurilor la Pro România. Partidul trece la consolidare şi atacă alegerile locale

1055
DISTRIBUIȚI

uPro România a ieşit destul de bine la alegerile europarlamentare încât să treacă la următoare etapă de existenţă a formaţiunii politice, anume consilidarea. Partidul e în continuare în căutare „de talente”, dar perioada de transferuri de membri şi primari se cam termină, a anunţat Adrian Pau, deputat de Timiş şi membru al formaţiunii conduse de Victor Ponta. Aşadar, grăbiţi-vă dacă vreţi să mai prindeţi un loc pe listele noii vedete politice. Alegerile locale sunt în prim-planul Pro România.

„De ieri (n.r. miercuri) Pro România are grup parlamentar, format din 21 de persoane, care se va extinde şi în următoarea sesiunea vom fi al treilea grup parlamentar din parl. Alegerile au demonstrat un singur lucru, PSD şi ALDE sunt în disoluţie. PSD e un partid solid, ALDE nu stiu ce va face. De duminică au spus că nu vor face nimic împotriva justiţiei, că vor fi transparenţi. Dar, veţi vedea, de luni vor face scut în jurul domnului Tăriceanu, pentru a nu se începe urmărirea penală împotriva lui, pentru a nu pierde guvernarea”, a mai declarat Pau.

Cum se tot cere de o anumită parte a spectrului politic românesc organizarea de alegeri anticipate, bazându-se pe scorurile de la Europene, Pau recomandă solicitanţilor să se gândească prima dată la cele locale, având în vedere că şi aici opţiunile electorale nu mai corespund cu cele de acum doi ani.

„Liberalii cereau, entuziasmaţi, mai ales domnul Dan Vâlceanu, alegeri anticipate că electoratul vrea altceva. Se pare că ar trebui astfel, alegeri, anticipate şi la nivel local, la Cluj şi Timişoara, că s-a demonstrat că alegătorii nu îi mai vor pe Boc şi pe Robu ca şi primari, dar nu am auzit pe nimeni să ceară aşa ceva. Au câştigat alegerile la nivel naţional, dar să începem cu localele, că aşa încep lucrurile în politică, la nivel mic, şi după aia să mergem şi la nivel mare Mai mult colegii de la ALDE au făcut reclamaţie că alegerile au fost fraudate. Da, au fost fraudate în diaspora, unde le-a organizat domnul Meleşcanu (n.r. Teodor Meleşcanu, ministru de Externe, propunerea celor de la ALDE), şi eu le dau dreptate, aşa este!”, a declarat Adrian Pau.

El neagă că partidul său ar fi susţinut PSD, mai mult, a sugerat că el, personal, nu a dat votul nimănui.  „Pro Romania e acuzată că a susţinut PSD. nu a fost nicio decizie în acest sens, vă pot arăta mesajele de pe grup cu domnul Victor Ponta, eu sunt transparent. Nu s-a pus problema să suţinem PSD. Eu am fost pus puţin într-o situaţie ingrată, sunt prieten personal cu domnul Ciolacu, sper să mă înţeleagă votul meu nu a mers spre el. Dar nici nu puteam să o votez pe Raluca Turcan, fata de casă a lui Nuţi Udrea. Pro România e un partid care nu vrea să-şi înşele alegătorii, nu putem discuta la nivel naţional de Bădălău, Oprişan şi alte nume de genul acesta”, a mai declarat Pau.

Comentarii

comentarii