Acasă Actualitate S-a redeschis intersecția Cetății – Bogdăneștilor

S-a redeschis intersecția Cetății – Bogdăneștilor

DISTRIBUIȚI

„S-a deschis circulația pe Cetății-Hașdeu-Bogdăneștilor”, anunță joi, 22 decembrie, Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei. La intersecția respectivă se lucrează încă de la începutul șantierului de pe Cetății, din iunie 2021. După ce de-a lungul primului an de lucrări s-au închis succesiv cele două sensuri de mers, din mai 2022 circulația a fost blocată pe ambele sensuri.

Acum, viceprimarul Ruben Lațcău le transmite următorilor săi de pe Facebook: „Una dintre cele mai dificile porțiuni ale proiectului de reabilitare a Căii Bogdăneștilor e gata. Acum, conducătorii auto pot folosi din nou intersecția. S-a adăugat o nouă legătură pentru linii de tramvai viitoare, s-au schimbat integral rețelele edilitare și s-a refăcut partea carosabilă”.

Vă amintim că șantierul de pe Cetății ar trebui să fie gata în 30 de luni de la începerea lucrărilor, adică undeva pe la finalul anului 2023 – începutul anului 2024. Proiectul prevede înlocuirea liniilor de tramvai dar și modernizarea tramelor stradale. La final, ar trebui să fie și piste pentru bicicliști și trotuare mai late, dar și spații verzi.

sursă foto: Ruben Lațcău/Facebook

Comentarii

comentarii