Acasă Actualitate S-a semnat contractul cu firma de salubrizare, dar curățenia va începe peste...

S-a semnat contractul cu firma de salubrizare, dar curățenia va începe peste 90 de zile

802
DISTRIBUIȚI

Este oficial, Timişoara are de luni 11.02.2019 firmă de specialitate pentru salubrizarea oraşului, care a câştigat licitaţia, dar surpriza neplăcută pentru timişoreni este aceea că nu vor avea curăţenie în urbe deîndată, ci peste câteva luni, pentru că, potrivit contractului, firma austriacă are termen 90 de zile să se mobilizeze. Adică, să-şi aducă toate echipamentele, maşinile şi cele necesare efectuării unui astfel de serviciu.

Cu mult optimism, înainte de Paşti va fi şi Timişoara curată.

David Alexander Zeininger, director general în România al firmei câştigătoare, SC Brantner Servicii Ecologice SRL, a declarat în conferinţa de presă de luni, de la primărie, prilejuită de semnarea contractului, că acest contract este foarte important pentru ei şi că execută salubrizarea stradală şi în Cluj, şi în Sibiu, iar acum, şi în Timişoara.

“Suntem o companie serioasă. Acum suntem în plină mobilizare. Conform contractului, avem termen de mobilizare 90 de zile. Ştim că la Timişoara nu se face curăţenie aşa cum trebuie şi încercăm tot ce putem. Încercăm măcar cu o parte să intervenim şi să facem curat înainte de Paşti. Nu am un termen fix, avem nevoie de autorizaţie de mediu, sunt nişte termene legale, am comandat deja câteva utilaje. Vom începe etapizat, depinde de graficul lunar primit de la primărie. Dacă avem 50-60 de oameni, intervenim înainte de Paşti”, a explicat David Alexander Zeininger.

Firma vrea să angajeze aproape 300 de oameni.

Pentru Timişoara, firma austriacă a comandat deja utilaje noi în valoare de 1,28 milioane de euro, în primă fază, în condiţiile în care contractul semnat pe 4 ani este în valoare de aproape 73 de milioane de lei fără TVA.

Noul operator de salubrizare are în sarcină curăţenia celor 1.227 de străzi, la licitaţie solicitându-se ca firma să aibă 15 utilaje, 13 automăturătoare, nouă măturătoare electrice, şapte autocisterne şi opt autocisterne cu spălător cu normă de poluare Euro 6, iar pe străzile din zona centrală şi pietonală operatorul va avea obligaţia să lucreze în trei schimburi, cu program permanent.

“Avem încredere că vom putea să facem din Timişoara un oraş foarte, foarte curat. Am făcut această promisiune timişorenilor şi când promit ceva, trebuie să se îndeplinească. Voi avea grijă ca şi la capitolul salubritate, ceea ce promit să devină realitate. Am încredere în firma SC Brantner Servicii Ecologice SRL”, s-a angajat primarul Nicolae Robu.

Edilul se declarase foarte optimist în urmă cu două săptămâni, când vedea deja pe străzi utilajele de salubrizare ale austriecilor.

Comentarii

comentarii