Acasă Actualitate S-a spart conducta cu migranţi la frontiera de vest

S-a spart conducta cu migranţi la frontiera de vest

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră timişeni au reţinut în 24 de ore trei grupuri de migranţi. Patru alegerieni şi patru tunisieni au căzut în mâinile oamenilor legii de la Jimbolia şi Moraviţa. Cu toţii reuşiseră să intre extrem de uşor în România, ocolind cu dibăcie frontiera. De la începutul anului, la frontierele de vest au fost prinşi aproape 100 de migranţi.

Prinşi după ce au fentat autorităţile sârbeşti şi româneşti

Primul grup de fugari a fost reţinut luni, în jurul orei 5, de poliţiştii de frontieră de la Jimbolia. Doi algerieni au fost luaţi la întrebări la scurt timp după ce trecuseră ilegal frontiera din Serbia în România. Ei au fost reţinuţi în localitatea Cenei. Aceştia le-au mărturisit oamenilor legii că le-a fost extrem de uşor să ajungă ilegal în ţara noastră. Au ocolit frontiera şi au luat-o direct peste câmp. În noaptea de luni spre marţi, la Vama Moraviţa s-a dat alarma. Un poliţist de frontieră a anunţat că a văzut patru persoane suspecte, la Jamu Mare. Migranţii cu vârste între 22 şi 37 de ani, toţi din Tunisia, au fost reţinuţi şi li s-au făcut dosare penale pentru trecere ilegală a frontierei de stat.
După doar o oră, tot poliţiştii de frontieră de la Moraviţa au reperat tehnicii de termoviziune două persoane care au trecut ilegal frontiera din Serbia în România. “În timpul cercetărilor migranţii, doi cetăţeni algerieni au declarat că au plecat din ţara de origine, au tranzitat mai multe state şi, deoarece nu posedau viză pentru România, au trecut ilegal frontiera, pe jos, pe câmp, evitând astfel controlul specific”, spune Ciprian Gaic, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş.

Comentarii

comentarii