Acasă Politica S-au reluat alegerile la PNL Timișoara, s-a reluat și scandalul

S-au reluat alegerile la PNL Timișoara, s-a reluat și scandalul

1266
DISTRIBUIȚI

Sâmbătă, 31 iulie, PNL Timișoara a reluat… scandalul. Asta după ce conducerea județeană a partidului a programat – și a anulat – alegerile pentru șefia organizației municipale pe 3 iulie. Atunci, după contre între cele două tabere, conturate în jurul celor doi candidați – Cosmin Tabără și Raul Ambruș – Alin Nica și Dănuț Groza au decis să anuleze scrutinul. O parte dintre cei peste 600 participanți care au intrat au ales să plece, după ce Sala Capitol a fost cuprinsă de scandări și scandal. Dintre cei rămași, puțin sub 300 l-au votat pe Ambruș. Au urmat suspendări, contestații și declarații dure.

La alegerile reluate pe 31 iulie, s-au înscris atât Ambruș, cât și Tabără, dar și alți 16 membri ai PNL Timișoara. Cu o seară înainte, conducerea PNL Timiș anunța că Ambruș, suspendat printr-o decizie luată la mijlocul lunii, nu va putea participa, conform statutului. Drept urmare, scandalul s-a reluat sâmbătă, susținătorii acestuia, mulți care nu se regăseau pe convocator, încercând să forțeze, încă o dată, intrarea.

Huiduielile au început în momentul în care prima persoană nu a fost lăsată să urce pe scările care duc la Congress Hall. Mai apoi, acestea au continuat și sus, la ușa de intrare în sală. Mai mulți bărbați au venit pe lateral, dinspre scările către foodcourt, au dărămât gardurile și s-au împins reciproc cu oamenii de pază ai Iulius Town. Apărarea „protestatarilor” a luat-o deputatul Claudiu Chira, unul dintre liderii liberali care s-au plasat de partea lui Ambruș. Acesta i-a îndemnat pe cei care doresc să intre, să o facă în ciuda oamenilor de pază.

Până la urmă, se pare că toți candidații, în afară de doi, au decis să se retragă și să-i susțină fie pe Tabără, fie pe Chira. Alții, susținători ai celui din urmă, au propus o nouă suspendare, pentru că peste 300 de persoane nu s-ar regăsi pe convocator. Tot aceștia au urcat pe scenă, în uralele unor parte a celor din sală, dar în ciuda lui Alin Nica, cel care a sugerat aceștia încearcă să fure alegerile.

La un moment dat, a urcat pe scenă chiar și Raul Ambruș, cel care și-a arătat nemulțumirea față de felul în care se desfășoară alegerile. Pe de altă parte, Cosmin Tabără a făcut apel la prezența în sală a unor membri fondatori ai PNL. Dintre aceștia, cel mai bătrând fiind Leontin Mihăilă, de 91 de ani.

Pe final, cele două tabere s-au contrat, fiecare reproșând celeilalte că este de vină pentru faptul că PNL a pierdut alegerile. Cosmin Tabără, în aceeași ordine de idei, a atras atenția că, dacă lucrurile continuă în modul actual, același lucru se va întâmpla și în 2024. O parte a celor prezenți au luat-o spre vot, alții, în mod special din tabăra Chira – Ambruș, au țipat că și aceste alegeri trebuie anulate și le-au cerut celorlalți liberali din sală să plece. De menționat că aceștia au spus că nu sunt respectate măsurile de protecție împotriva COVID-19, cu toate că din rândul lor, mai multe persoane au intrat fără mască în interior.

Comentarii

comentarii