Acasă Actualitate S-au reluat lucrările la Centrul Comunitar de Învățare Permanentă al CJ Timiș

S-au reluat lucrările la Centrul Comunitar de Învățare Permanentă al CJ Timiș

DISTRIBUIȚI

Problemele care afectau construcția Centrului Comunitar de Învățare Permanentă  care este realizat de Consiliul Județean Timiș în incinta Parcului Industrial și Tehnologic din Calea Torontalului au fost depășite, iar șantierul reluat. În noua clădire vor fi oferite condiții de top pentru formarea profesională și va contribui la dezvoltarea unei piețe comune a muncii transfrontaliere, în județele Csongrád-Csanád și Timiș.

Au existat probleme în ceea ce privește respectarea termenelor de execuție, lucrările fiind sistate timp de trei luni din cauza lipsei cantității suficiente de fier pentru structura metalică a clădirii, dar situația a fost depășită. După o revizuire a proiectului tehnic, a fost aprobată contribuția CJT la cheltuielile neeligibile și se va lansa o nouă procedură de achiziții pentru lucrări suplimentare.

În acest moment, lucrările înaintează rapid, pentru a se intra din nou în termen. Până în luna mai se vor finaliza centurile și se va turna placa peste parterul clădirii.

Centrul va acoperi nevoi sociale pe partea vocațională și de consiliere în carieră, precum prezentarea la interviu, testarea intereselor și aptitudinilor personale cu referire la carieră, facilitarea participării la târgurile pentru carieră/locuri de muncă, accesare fonduri europene, facilitarea unor întâlniri cu antreprenori locali și persoane care lucrează în companii (resurse umane).

Proiectul, „Inițiativă comună privind ocuparea forței de muncă” – JEDI, este finanțat prin intermediul programului INTERREG V-A România-Ungaria 2014-2020.

Comentarii

comentarii