Acasă Actualitate S-au stabilit costurile pentru extinderea Filarmonicii Banatul – peste 114 milioane de...

S-au stabilit costurile pentru extinderea Filarmonicii Banatul – peste 114 milioane de lei

532
DISTRIBUIȚI

Ne prinde CCE 2021 cu filarmonica în şantier? Proiectul futurist de extindere a clădirii Filarmonicii Banatul din Timişoara, cu aripi laterale din sticlă, a picat testul comisiei de monumente, care vrea conservarea stilului actual. Adică, proiectantul ca trebui să renunţe la sticla care ar fi urmat să fie folosită ca principal material de construcţie şi să revină la o idee bazată pe cărămidă.

Acest lucru a însemnat înlăturarea părţii de sticlă, care era o variantă mai ieftină, dar şi refacerea devizelor.

Documentaţia prezentată aleşilor locali vine cu o valoarea totală a obiectivului de 114,15 milioane lei cu tot cu TVA, din care partea de construcţii montaj reprezintă 77,52 milioane lei cu tot cu TVA. Din momentul semnării contractului, constructorul va avea 24 de luni termen de finalizare.

Cum, anul 2019 este gata şi nimeni nu mai începe acum lucrări de fundaţii, cel mai probabil că lucrările care vor fi plătite din bugetul local vor începe în 2020. Cu speranţa că nu vor fi blocaje impuse de vreo cercetare arheologică interminabilă, asta înseamnă că lucrările vor continua şi în anul 2021, anul CCE.

Primarul Nicolae Robu spunea mereu că lucrările la acest obiectiv, pentru refuncţionalizare şi extindere a clădirii Filarmonicii Banatul, trebuie să fie gata până la finalul anului 2020, astfel încât anul CCE să înceapă cu clădirea modernizată.

Practic, în actuala sală de concerte, foaier, holuri, balcoane, se a schimba totul, se va mări capacitatea la 850 de locuri, iar grădina de vară va fi acoperită în sistem decapotabil, astfel încât să poată fi folosită şi în afara sezonului cald, pentru spectacole şi concerte, cu o capacitate de până la 1.200 de locuri. Tot în grădina de vară se va amenaja şi o cafenea, iar în jur se vor construi circa 50 de locuri de parcare.

Comentarii

comentarii