Acas─â Actualitate S-au stabilit costurile pentru extinderea Filarmonicii Banatul – peste 114 milioane de...

S-au stabilit costurile pentru extinderea Filarmonicii Banatul – peste 114 milioane de lei

690
DISTRIBUIȚI

Ne prinde CCE 2021 cu filarmonica ├«n ┼čantier? Proiectul futurist de extindere a cl─âdirii Filarmonicii Banatul din Timi┼čoara, cu aripi laterale din sticl─â, a picat testul comisiei de monumente, care vrea conservarea stilului actual. Adic─â, proiectantul ca trebui s─â renun┼úe la sticla care ar fi urmat s─â fie folosit─â ca principal material de construc┼úie ┼či s─â revin─â la o idee bazat─â pe c─âr─âmid─â.

Acest lucru a ├«nsemnat ├«nl─âturarea p─âr┼úii de sticl─â, care era o variant─â mai ieftin─â, dar ┼či refacerea devizelor.

Documenta┼úia prezentat─â ale┼čilor locali vine cu o valoarea total─â a obiectivului de 114,15 milioane lei cu tot cu TVA, din care partea de construc┼úii montaj reprezint─â 77,52 milioane lei cu tot cu TVA. Din momentul semn─ârii contractului, constructorul va avea 24 de luni termen de finalizare.

Cum, anul 2019 este gata ┼či nimeni nu mai ├«ncepe acum lucr─âri de funda┼úii, cel mai probabil c─â lucr─ârile care vor fi pl─âtite din bugetul local vor ├«ncepe ├«n 2020. Cu speran┼úa c─â nu vor fi blocaje impuse de vreo cercetare arheologic─â interminabil─â, asta ├«nseamn─â c─â lucr─ârile vor continua ┼či ├«n anul 2021, anul CCE.

Primarul Nicolae Robu spunea mereu c─â lucr─ârile la acest obiectiv, pentru refunc┼úionalizare ┼či extindere a cl─âdirii Filarmonicii Banatul, trebuie s─â fie gata p├ón─â la finalul anului 2020, astfel ├«nc├ót anul CCE s─â ├«nceap─â cu cl─âdirea modernizat─â.

Practic, ├«n actuala sal─â de concerte, foaier, holuri, balcoane, se a schimba totul, se va m─âri capacitatea la 850 de locuri, iar gr─âdina de var─â va fi acoperit─â ├«n sistem decapotabil, astfel ├«nc├ót s─â poat─â fi folosit─â ┼či ├«n afara sezonului cald, pentru spectacole ┼či concerte, cu o capacitate de p├ón─â la 1.200 de locuri. Tot ├«n gr─âdina de var─â se va amenaja ┼či o cafenea, iar ├«n jur se vor construi circa 50 de locuri de parcare.

Comentarii

comentarii