Acasă Actualitate S-au terminat banii de la guvern. Consiliul Local va aloca „de îndată”...

S-au terminat banii de la guvern. Consiliul Local va aloca „de îndată” alte 30 de milioane de lei pentru Colterm

DISTRIBUIȚI

Consilierii locali din Timișoara au fost chemați într-o ședință extraordinară „de îndată” pentru a aloca alți bani către Colterm. Ar fi nevoie, potrivit unor surse, de 30 de milioane de lei, care ar urma să asigure necesarul de cărbune și gaz pentru aproximativ două săptămâni.

Conform anunțului primăriei, făcut în jurul orei 12.00, ședința „de îndată” de la 14.00 va avea trei puncte pe ordinea de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului aferent bugetului de fonduri externe nerambursabile, aflat in sold la data de 31.12.2021.
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea repartizării și utilizării excedentului bugetului local, aflat în sold la data de 31.12.2021.
  3. Proiect de hotărâre privind aprobarea acoperirii diferenței reprezentând pierderile tehnologice induse aferente anului 2020, din prestarea serviciului public de producție, transport, distribuție și furnizare a energiei termice în sistem centralizat, către populație.

Primul proiect vizează utilizarea excedentului bugetar din fonduri nerambursabile, aproximativ 2,1 milioane de lei, pentru a asigura continuitatea finanțării reabilitării Turnului de Apă din Iosefin. Pentru ultimele două, documentațiile încă nu au fost încărcate pe site-ul primăriei. În cazul celui de-al doilea, care privește excedentul din bugetul local, este posibilă repartizarea unor bani către Colterm. Pentru cel de-al treilea, însă, vor fi virate cu siguranță anumite sume către compania de termoficare. Este de așteptat ca toate proiectele să fie aprobate, însă nu fără discuții, cel puțin nu în cazul celor care

ar viza Coltermul.

În noiembrie, guvernul alocase 54 de milioane de lei Timișoarei pentru a evita o nouă întrerupere la livrarea agentului, așa cum se întâmplase spre sfârșitul lui octombrie. Se pare că, acum, banii s-au terminat. În plus, încă de luni dimineață au resimțit o scădere a temperaturii agentului termic livrat.


UPDATE: Administratorul special Cristian Amza și administratoul judiciar Bogdan Alic ai companiei Colterm au trimis luni, la ora 12.20, un comunicat de presă în care se vorbește de „perioada extrem de dificilă” prin care trec compania. Se menționau și două posibile soluții temporare: reducerea temperaturii agentului termic din calorifere și restricționarea apei calde pe timp de noapte.

Comentarii

comentarii