Acasă Cultura Să fii părăsit/ Să fi părăsit – două femei excepționale, Ioana Stăncescu...

Să fii părăsit/ Să fi părăsit – două femei excepționale, Ioana Stăncescu și Mara Wagner, în dialog la Bufnițe

522
DISTRIBUIȚI

Timișorenii sunt invitați, vineri, 24 septembrie, începând cu ora 18.30, în librăria La Două Bufnițe, din piața Unirii nr. 11, la un eveniment care are în prim plan perspectivele feminine din viața reală și din cea ficțională.

Protagonistele dialogului, “Să fii părăsit/ Să fi părăsit“ vor fi două femei excepționale, scriitoarele Ioana Maria Stăncescu și Mara Wagner. Evenimentul va fi transmis live pe paginile de facebook La Două bufnițe și Editura Trei.

Tot vineri 24 septembrie, Ioana Maria Stăncescu, la Timișoara, va lansa La Două Bufnițe romanul, Tot ce i-am promis tatălui meu. Cartea a fost nominalizată anul trecut la Premiile Sofia Nădejde iar anul acesta Ioana Maria Stăncescu a fost laureată a Festivalului de Literatură de la Chambery.

Ioana Maria Stăncescu s-a născut la București, în 1975, și a studiat limba și literatura franceză la Universitatea București. După câțiva ani de presă scrisă, a devenit redactor la emisiunile în limba franceză la Radio România Internațional, unde lucrează și-n prezent. A semnat articole și reportaje în publicația francofonă Regard. În 2011, și-a lansat blogul asa-si-asa.ro.
Tot ce i-am promis tatălui meu, de Ioana Maria Stăncescu, apărut la Editura Trei, este un roman delicat și dur în același timp, o poveste care nu te lasă indiferent și te face să îți reevaluezi așteptările de la viață. Îți dă curaj să îți urmezi cele mai ascunse dorințe și să lupți cu toată forța împotriva oricărei boli. Ioana Maria Stăncescu ne dezvăluie în romanul ei de debut povestea Adei, o femeie care își trăiește iubirile și temerile între Paris și București.
Tot ce i-am promis tatălui meu a fost nominalizat în anul 2020 la Premiile Sofia Nădejde pentru Literatură Scrisă de Femei. Anul acesta Ioana Maria Stăncescu a fost laureată a „Festival du Premier Roman“ de la Chambéry în urma votului a peste 3000 de cititori.
Mara Wagner s-a născut în 1975 la Brașov și a urmat Liceul Johannes Honterus, cu predare în limba germană. După absolvirea liceului a studiat limbile germană și engleză în cadrul Facultății de Limbi Străine a Universității din București. A lucrat în presa scrisă ca redactor-șef la reviste pentru femei și ca traducător. A debutat în 2017 cu romanul În spatele blocului, iar în 2019 a publicat primul volum de poezii – Renovări/amenajări interioare. În prezent, locuiește în București, este traducător și profesor de limba germană.

 

Comentarii

comentarii