Acasă Special Sacrificii rituale pentru Dacian Cioloș

Sacrificii rituale pentru Dacian Cioloș

DISTRIBUIȚI

srsAu fost distruse carierele a trei miniștri pentru ca Dacian Cioloș să ajungă unde a ajuns. Decebal Traian Remeș, Ioan Mureșan și Varujan Vosganian. Plus un om de afaceri, patronul Antenelor, profesorul Dan Voiculescu. A avut grijă de asta sistemul. Și cine a fost sistemul? “Doi și un sfert”, faimosul serviciu secret al Ministerului de Interne, SRI, SIE, DNA și Traian Băsescu. Iar acum vine demonstrația.
Bogdan Tiberiu Iacob, un jurnalist care își publică excepționalele analize pe site-ul Inpolitics, despică firul în patru în legătură cu o informație extrem de recentă, dar care a trecut aproape neobservată. Direcția Națională Anticorupție, Televiziunea Română și jurnalista Rodica Culcer, fosta șefă a departamentului de știri al televiziunii publice au fost condamnați definitiv de justiție. Și trebuie să îi plătească despăgubiri lui Decebal Traian Remeș, fost ministru. Știrea în sine are mare relevanță. Pentru că, după ani buni de la distrugerea carierei și imaginii unui demnitar român și de la întemnițarea lui în același dosar în care a fost condamnat la închisoare și un alt ministru, Ioan Mureșan, s-a constatat că au fost încălcate legile. În mod grav. Prin elaborarea în laboratoarele “sistemului” și difuzarea unui film, o așa-zisă dezvăluire despre modul în care ar fi fost mituiți cei doi demnitari. Vă amintiți? Este vorba de dosarul “Caltaboșul”. Toată lumea a știut că acești miniștri, ca de altfel și Victor Babiuc într-un alt dosar, ar fi fost aruncați după gratii pur și simplu pentru că au fost adversarii politici ai lui Traian Băsescu. Numai că, iată, descoperim acum – de fapt, ne ajută Bogdan Tiberiu Iacob să descoperim – că lucrurile nu sunt atât de simple. Nu doar Traian Băsescu s-a aflat la butoane.
La acea vreme, un personaj obscur era plantat în Ministerul Agriculturii în poziția de sub-secretar de stat. El se numea Dacian Cioloș. Era nepotul “Vulpii”. “Vulpea” era generalul Virgil Ardelean, temutul șef al perversului serviciu secret al Ministerului de Interne, cunoscut sub denumirea de “Doi și un sfert”. Generalul Ardelean, și la propriu și la figurat, își făcea propria politică, împingându-și în față atât neamurile, cât și cei mai secreți colaboratori din administrația publică, din lumea afacerilor și din politică. Pentru ca Dacian Cioloș să poată fi împins în poziția de ministru la Agricultură, era necesar să intervină “factorul intern”. În paranteză fie spus, factorul extern îi era și el favorabil. Soția sa lucra atunci pentru “factorul extern”, factorul bruxellez, într-un loc sensibil. În Republica Moldova.
Cum a acționat factorul intern? L-a urmărit asiduu pe Decebal Traian Remeș, l-a filmat cu obiectivul ascuns, l-a înregistrat fără autorizație, a creat un montaj în care, în mod pervers, a rearanjat secvențele și a transmis acest film, de acum compromițător, omului serviciilor, plantat de mai multă vreme în postura de șef al departamentului de știri al televiziunii publice. Acest om se numea Rodica Culcer. Lucrase, în ultimii ani ai dictaturii lui Ceaușescu, ca funcționar român la Ambasada Statelor Unite din București. Dacă nu avea stele, avea epoleți. Altfel nu se putea.
Iar Rodica Culcer, cârtița serviciilor din Televiziunea Română, s-a executat. A doua zi după difuzarea mizeriei, Decebal Traian Remeș a demisionat, după care a fost executat împreună cu Ioan Mureșan. Planetele se aliniaseră în mod tragic pentru Remeș. Pentru că un alt individ al sistemului, aflat chiar în fruntea acestuia, Traian Băsescu, era și el interesat în promovarea lui Dacian Cioloș. Nu numai fiindcă acesta era un soldat disciplinat, ci și din alte motive.
După executarea celor doi, Dacian Cioloș devine ministru al Agriculturii. Acum, Traian Băsescu își ia partea leului. Inamicul său de moarte, după “cumințirea” lui Dinu Patriciu, era profesorul Dan Voiculescu. Patronul Antenelor. Pentru ca Voiculescu să fie aruncat după gratii, era obligatoriu, chiar și cu desemnarea unui complet de judecători obedient, să se demonstreze că “mogulul” crease statului român un prejudiciu consistent. Și, astfel, a fost inventat un prejudiciu care, vezi Doamne, ar fi aparținut Minstreului Agriculturii. În afacerea ICA. Dacă ar fi existat un prejudiciu, acesta în niciun caz nu putea fi identificat la Agricultură. Cu atât mai mult cu cât ministerul, sub Remeș, se și pronunțase în acest caz. Oficial. Nu a existat niciun prejudiciu. Dacă el ar fi existat cumva, ar fi trebuit căutat în altă parte. La Finanțe. Dar nici acolo nu exista. Astfel, Băsescu a fost nevoit să găsească “unealta providențială”. Și aici s-a întâlnit interesul său cu interesul generalului Ardelean, dar și cu interesele altor generali din alte servicii, care aveau treburi specifice cu tânăra speranță Dacian Cioloș.
Dacian Cioloș s-a executat. Întocmai și la timp. A produs hârtia necesară. Așa-zisa dovadă a prejudiciului. Și, în temeiul ei, a fost aruncat după gratii profesorul Dan Voiculescu. Călcând, practic, pe urmele lui Remeș și ale lui Mureșan. Și ale lui Babiuc.
În scurt timp însă, Traian Băsescu a mai trebuit să execute un om. Pe Varujan Vosganian. Liberalul era propus pentru înalta funcție de comisar european. Avea calitățile și anvergura necesare. Traian Băsescu îl voia scos din joc. Pentru că Vosganian nu se executase. Ultima dată nu se executatse atunci când Băsescu a insistat ca acesta, în calitate de ministru, să vândă gaz mult mai ieftin societății ALRO Slatina. Preluată de capitalul rusesc. Și în favoarea căreia pleda Elena Udrea, soțul ei din acea vreme, Dorin Cocoș, și Theodor Stolojan.
Dar nu numai din acest motiv trebuia executat Vosganian. Locul liber urma să fie luat de steaua momentului, Dacian Cioloș. Care își dovedise – nu-i așa? – loialitatea.
Întocmai și la timp, au apărut pe piață informații compromițătoare despre Varujan Vosganian. Încet, încet, până la urmă, din acestea a fost și încropit un dosar penal. În cele din urmă, toată lumea a răsuflat ușurată atunci când Parlamentul a respins solicitarea începerii urmăririi penale împotriva lui Vosganian. Era un dosar care ar fi dus niciunde. Sau un nou abuz. Abuz devenit inutil. Pentru că Vosganian fusese scos din cursă.
Și iată cum Dacian Cioloș, prin o nouă eliminare a unui demnitar, ajuns acolo, ca și ceilalți, pentru că fusese ales de popor și desemnat în funcție în mod democratic, ajunge comisar european. Pentru agricultură.
Astăzi, Dacian Cioloș este candidat de prim-minstru al lui Klaus Iohannis, al PNL și al fantomaticei USR, “ținută” de conglomeratul Soros. Pentru ca Dacian Cioloș să ajungă aici, deocamdată a fost sacrificat doar Cătălin Predoiu. Care, fără niciun fel de explicație, a fost scos din schemă de care Klaus Iohannis după ce acesta garantase în nenumărate rânduri că îl va nominaliza, când va avea ocazia, ca prim-ministru. Sau poate nu știm noi ce alte persoane au mai fost sacrificate ritual.
Dar șirul acestor sacrificii închinate lui Dacian Cioloș nu se va opri cu siguranță aici. Așadar, să fim atenți.
Sursa: CorectNews – http://www.corectnews.com/politics/sacrificii-rituale-pentru-dacian-ciolos

Comentarii

comentarii