Acasă Actualitate Safe Roads – All Clear sau fără consum de droguri și de...

Safe Roads – All Clear sau fără consum de droguri și de alcool la volan pe străzile din Timiș

DISTRIBUIȚI

În data de 15 iunie 2024, la Timișoara, va avea loc o amplă manifestare privind siguranța rutieră intitulată Safe Roads în cadrul campaniei All Clear cu motto “No Drugs, No Alcohol, Safe Travel!”.

Marți 4 iunie, evenimentul a fost prezentat, la Universitatea de Vest din Timișoara, în prezența echipei de implementare.

Tiberiu Lorinczi, All Clear, a explicat că marele obiectiv al Safe Roads este să sensibilizeze participanții la trafic și totodată să atragă atenția publicului larg asupra problematicii ridicate de consumul de alcool și de droguri la volan care a devenit una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave.

Manifestările au ca scop sensibilizarea și educarea conducătorilor auto și moto cu privire la pericolele consumului de alcool și droguri în timpul conducerii pe drumurile publice, promovând un comportament responsabil și siguranță rutieră

Un alt scop este facilitarea accesului participanților la  informații utile și la resurse pentru a preveni conducerea sub influența substanțelor interzise și oferirea unui model de responsabilizare socială.

Un obiectiv al proiectului este informarea și educarea conducătorilor auto, moto, velo, cât și a pietonilor, despre riscurile și consecințele consumului de alcool și droguri în timpul conducerii pe drumurile publice

Un alt obiectiv este promovarea unor alternative sigure și responsabile pentru petrecerea timpului liber, prin sport, mișcare și o viață fără tentații interzise.

De asemenea se urmărește facilitarea accesului participanților la informații utile și la resurse pentru a preveni conducerea sub influența substanțelor interzise.

Programat în 15 iunie 2024, Safe Roads va fi primul din seria evenimentelor All Clear.

Această manifestare va aduce împreună comunitățile moto și velo din Timișoara, Poliția Rutieră, Agenția Națională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara,  precum și alte instituții și cluburi de servicii, pentru a promova siguranța rutieră prin prevenirea consumului de alcool și/sau substanțe interzise.

Activitățile vor include prezentări și demonstrații practice cu ochelarii speciali care simulează efectele consumului de alcool și de substanțe interzise.

Participanții vor putea să se alăture unei parade moto-velo iar punctul culminant al evenimentului va fi o petrecere de final, unde participanții, partenerii și susținătorii sunt invitați să petreacă timp de calitate împreună, împărtășind ideea de apartenență la comunitatea ALL Clear.

Program 15 iunie 2024

Eveniment ‘Safe Roads’ – Campania All Clear

12:30 – Deschiderea evenimentului Safe Roads

13:00 – 15:00 – Activități de conștientizare și simulare a accidentelor rutiere:

Simularea stării de ebrietate și a influenței substanțelor interzise.

Utilizarea simulatorului de impact.

Utilizarea ochelarilor speciali Drager Drogisto din dotarea Agenției Naționale Antidrog.

15:00 – 16:00 – Paradă moto-velo pe următorul traseu:

START Parcarea UBC0 Iulius Town – Bulevardul Antenei – Strada Popa Șapcă – Strada Martin Luther – Bulevardul I.C. Brătianu – Strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul Regele Ferdinand I – Bulevardul Republicii – Strada Sf. Ioan – Strada Gheorghe Dima – Calea Alexandru Ioan Cuza – Calea Aradului – Calea Sever Bocu – Bulevardul Antenei – Parcarea UBC0 Iulius Town

16:00 – 17:00 – Concluzii și închiderea evenimentului

Marți cu prilejul lansării de la UVT, Adrian Minea a vorbit despre impactul așteptat ca urmare a inițierii și derulării campaniei.

El este inițiatorul acestui proiect, campania ALL Clear, biciclist, motociclist, conducător auto, sportiv, voluntar al clubului Rotary Ripensis, om de afaceri cu un business în domeniul transporturilor.

”Prin intermediul acestui eveniment, ne dorim să generăm o schimbare de atitudine și de comportament care să ducă la o reducere a numărului de accidente rutiere cauzate de consumul de alcool și droguri din România.

Cred că, pornind de la exemplul personal, este esențial să ne implicăm și să încercăm să producem schimbarea aceea pe care o așteptăm, dar care tot nu mai apare.

Mă bucur mult că există deja un nucleu de oameni și instituții care susțin inițiativa și cred că împreună vom reuși să mișcăm lucrurile în sensul dorit. Vă așteptăm pe toți în 15 iunie”.

 

Comentarii

comentarii